Vad är en Wedge frisyr?

February 24

De som är bekanta med konståkare Dorothy Hamill kommer att ha en god uppfattning om vad en kil frisyr ser ut, även om denna klassiska kort frisyr har utvecklats över tiden. Ursprungligen populariserade under 1970-talet, började kilen frisyr som mer av en skål snitt på Hamill och har nu olika korta, vinklade lager som hänger ovanför axlarna. Det är en look som tilltalar både unga och gamla, män och kvinnor, vilket gör den till en av de mest mångsidiga av stilar.

Med en kil frisyr, håret vid nacken skär den kortaste, med lagren växer allt mer som de når hjässan längre. Istället för att skära rakt på sak - som med en bob cut - är hårtopparna klippa på en mängd olika vinklar, skapa volym och rörelse i håret. Denna stil lämpar sig också till ljusa färger för dem som önskar en djärvare utseende.

Kilen frisyr fungerar bäst för dem med rakt hår, eftersom det är svårt att stil lockigt eller kinky hår i raka skikt. Wavy håriga kvinnor och män skulle kunna komma undan med en kil, men det kommer att kräva en hel del extra styling dagligen. Medan kilen frisyr kan titulera i en rörig utseende genom tousling håret, även det kan tämjas för äldre individer eller för professionella inställningar. Mångsidigheten kilen frisyr kan vara en orsak det spänner över generationer.

Någon som vill göra en förändring från en längre stil till kilen frisyr kommer att vilja se till att hans eller hennes stylist vet vad han eller hon gör, eftersom det tar extrem precision för att skapa den rätta kombinationen av lager, definition, och rörelse. Varje frisersalong och även enskilda stylister kommer att ha olika idéer om vad det innebär att skapa den här stilen. Bilder klippta ur tidningar eller skrivas ut från Internet kan göra det lätt för stylist för att visualisera snittet hur kunden vill att det ska vara.

Kanske en nackdel med kilen snittet är att det kräver regelbundet underhåll för att hålla sin form - kräver regelbundna besök hos frisörsalong ungefär var sjätte till åttonde vecka. Dessutom, även om denna nedskärning är kort och tycks lämpa sig till hanterbarhet, måste stylas dagligen för att hålla från att se ovårdad. De som söker en lättskött alternativ kan göra bättre med en frisyr som skärs i längre lager närmare axlarna, så att håret kan sopas lätt i en hästsvans.