Vad är det bästa sättet att sänka kolesterol?

October 12

Högt kolesterol drabbar hundratals miljoner människor runt om i världen. Även kolesterol är nödvändig för kroppen att bygga nya celler, producerar hormoner och isolera nerver, kan en för hög kolesterolnivå orsaka allvarliga hälsorisker. Högt blodtryck, diabetes, stroke och cancer kan alla orsakas av obehandlat högt kolesterol.

Det bästa sättet att sänka kolesterol kan vara olika för varje individ, men läkarna överens om ett systematiskt tillvägagångssätt som är bäst. Gradvisa förändringar i kost, livsstil och fysisk aktivitet hjälper till att sänka kolesterolet säkert. Medicinering är också ett alternativ, som en sista utväg, men alla mediciner är inte lämpliga för alla.

De huvudsakliga livsstilsförändringar som krävs för att sänka kolesterol omfatta en sund kroppsvikt, ökad motion, minska fett och kolesterol i kosten, och äta mer mat rik på kolhydrater och fibrer. Vissa livsmedel som kan hjälpa lägre kolesterol inkluderar färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Enligt Mayo Clinic, havregryn och havrekli, valnötter, mandlar, olivolja och fisk kan bidra till att upprätthålla eller till och med lägre kolesterolvärden.

Andra förändringar i livsstil som kan ha en betydande inverkan på att sänka kolesterolet är att reducera natriumnivåer och sluta röka. Dessutom kommer dessa förändringar minskar risken för hjärtsjukdomar. Att anta en hälsosammare livsstil totalt kommer att medföra lägre kolesterolvärden över tiden.

Att minska mättat fett är nyckeln till att sänka högt kolesterol. En studie utförd av Heart Research Institute i Sydney, Australien, fann att även en måltid mycket mättat fett kan hindra möjligheten för "goda" kolesterolet, eller high-density lipoprotein (HDL), för att skydda artärerna från plack. Denna enda måltid kan också minska artärerna förmåga att expandera och transportera blod till organ och vävnader.

Mättat fett är så viktigt att nivån av kolesterol i kroppen att för var och en procent minskning av mättat fett i kosten, minskar kolesterolnivån ungefär 2 poäng. Forskning har visat att en kost som erhåller 30 procent av sina kalorier från fett är bäst för att upprätthålla normala kolesterolnivåer.

Viktminskning och kontroll är ytterligare ett viktigt steg i att sänka kolesterol. Styckning kalorier och öka aktivitetsnivån är den enda säkra, effektiva sättet att förlora och / eller är chef vikt. Genom att sänka mättat fett och öka fiber, är kalorier automatiskt sänks. Hålla kosten kolesterol till mindre än 300 mg per dag och begränsa rött kött och ägg är också bra.

Ett mål av total kolesterol under 200 poäng är optimal. En HDL räkna av 39-59, och en LDL räkningen på 130 eller mindre rekommenderas av läkare. Sammantaget en kost låg halt av mättat fett, ökad motion och medicinering, där lämpligt, är det bästa sättet att sänka kolesterolet.

  • Ett stort ägg kan innehålla cirka 225 mg kolesterol, eller de flesta av den genomsnittliga personens dagpenning.
  • Någon på en diet för att behandla högt kolesterol behöver för att undvika skräpmat.
  • Undvika mättade fetter kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna.
  • Havregrynsgröt kan hjälpa till att sänka kolesterolet.
  • Valnötter är rika på fettsyror, som kan hjälpa till att sänka kolesterol.
  • Lägga till fler färska frukter och grönsaker kan hjälpa till att sänka kolesterolet.
  • Minska kolesterol begränsar fett uppbyggd i blodkärl som kan begränsa blodflödet.
  • Olivolja kan hjälpa till att sänka kolesterolet.
  • Att äta mat med lösliga fibrer, som havregryn, kan sänka kolesterolet.