Vad är kalkonbröst Filéer?

September 28

Kalkonbröst filéer är styckningsdelar av kalkon tagna från bröstet som inte innehåller några ben. De filéer säljs i allmänhet separat i stormarknader och marknader, men de kan också skäras direkt från en hel kalkon. De flesta kockar kommer att välja att köpa brösten separat om de kommer att ingå som en del i en maträtt som stoppade kalkonbröst, krämig mandel kalkon, eller kalkonbröst filéer med purjolök gräddsås. Detta sparar kocken tid på förberedelser eftersom filén doesnâ € t måste tas bort från fågeln först.

En filé är en styckningsdel som doesnâ € t innehåller några ben. Många människor tycker inte om att hitta ben i kött, och det kan vara ett hinder för att äta processen om det finns flera ben att ta bort. Kockar har reagerat på detta genom att använda filéer av kött istället för boney nedskärningar. Kött med ben gör generellt laga mat med mer fukt än filéer gör, men flera olika tekniker, såsom bräsera, kan användas för att hålla fukt i köttet. Dessa tekniker är särskilt viktiga med kalkonbröst filéer, som är benägna att torka ut.

Bröstet av kalkon finns på undersidan av fågeln när den är vid liv, men är i allmänhet presenteras sidan upp på butiksköpta kalkoner. Djuret har en bröstbenet kör ner i mitten av dess bröstkorg, och vid båda sidor av att ben är brösten. Inga ben finns vanligen i brösten, så kalkonbröst filéer kan enkelt tas bort från en hel kalkon. De flesta kockar skära ned på sidan av bröstbenet och dra filén ut.

Marknader och stormarknader ofta aktie kalkon bröstfiléer till salu som en enskild styckningsdel. Det är oftast köps på samma sätt kycklingfiléer är, i en plastpaket som innehåller tre eller fyra bitar av kött. Köttet från paketet kan kokas som en helhet biff eller hackade upp och ingår i en annan skål, beroende på chefâ € s krav.

Många olika rätter kan göras från kalkonbröst filéer. Det enklaste maträtt är att laga dem som hela biffar och sedan servera dem tillsammans med en sås, som purjolök och gräddsås. Det är också möjligt att stoppa kalkonbröst filéer med bacon och vitlök och koka dem i ugnen. Vissa kockar göra andra rätter som kebab och krämig mandel kalkon ur kalkonbröst.

  • En kalkon.