Hur man upprätthåller Faxmaskiner och Skannrar

March 26

Faxmaskiner är oftast problemfria. Det bästa sättet att hålla maskinen eller skanner faxet i toppskick är att serva den regelbundet, vilket rekommenderas av tillverkaren. Använd bra papper som doesnâ € t lämnar en rest eller film och använda lämpliga bläckpatroner.

Ett fax skannar pappersbilder och sedan överför dem till en annan maskin via ett modem kopplat till din telefon. Den mottagande fax avkodar och översätter de ljusa och mörka bilder och återger dem på termisk eller vanligt papper. Det finns så många olika modeller och tillverkare av faxmaskiner som itâ € s inte möjligt att förklara hur man rättar till dem. Men du kan felsöka din maskin.

Alla faxmaskiner har telefonmottagare. Om faxet doesnâ € t arbete, sedan ringa en vän eller granne för att se om thereâ € sa problem med telefonen. Om itâ € s inte telefonen, få din ownerâ € s handbok och kontrollera inställningarna. Också granska alla installationsanvisningar. Du kan kontrollera hur din fax fungerar genom att sätta in ett dokument i faxet och kopiera den. Om den ser ut som originalet, är din maskin problemfri. Om du har två telefonlinjer och en dator, skicka dig ett fax från datorn. Om det doesnâ € t anländer, ta maskinen för service, eller tjänst det själv genom att följa Manufacturera € s anvisningar.

Om du får ett fax thatâ € s svårt att läsa, itâ € s inte din maskin: den senderâ € s maskin har ett problem. Låt den personen eller företaget vet faxet var oläslig.

Det bästa sättet att undvika problem är att använda tvättsprit periodvis att rengöra maskinen; även blåsa ut ackumulerade damm och fuzz med konserverad luft, din dammsugare eller en fön.

Hur man upprätthåller Faxmaskiner och Skannrar

När en skanner skannar ett dokument eller en bild, omvandlar den bilden till en fil som kan lagras på din dator. Då kan du skicka den bilden någonstans använda modemet. Itâ € s också möjligt att göra en kvalitets- reproduktion av den ursprungliga sidan på skrivaren. Damm, ludd, päls, fingeravtryck och andra syndarna kan orsaka fläckar eller förstör glaset. Håll glaset säng på skannrar rena genom att torka den regelbundet med ett gott glas renare och mjuk pappershandduk. Herea € s hur:

  1. Stäng av skannern och dra ur den.
  2. Lyft locket.
  3. Fukta trasan eller pappershandduk något med en icke-slipande rengöringsmedel för glas.

    Donâ € t spraya glaset direkt och donâ € t använda för mycket vätska. Du donâ € t vill att det ska sippra in i skannern.

    Undvik rengöringsmedel med slipmedel i dem eftersom dessa kemikalier kan permanent skada glaset. Windex eller en liknande produkt är säker.

  4. Håll locket öppet tills glas torkar.

Om du nyligen köpt din skanner och du har en äldre dator, itâ € s möjliga USB-portarna arenâ € t-kompatibel. Kontrollera betyg. En USB 2.0-skanner ska koppla in en USB 2.0-port; något mindre betyder att skannern ska skicka information snabbare än datorn porten kan acceptera det. Vad kan du göra, kort för att köpa en ny dator? Fråga serviceavdelningen eller en kunnig säljare för hjälp.