Vilken är den bästa Mosquito Spray?

April 1

Välja den bästa myggspray ofta beror på tillämpningen för vilken sprayen ska användas. En insekticid, till exempel, är mycket annorlunda än ett insektsmedel. En typ av spray bara träffat att avvärja myggor. Den andra används för att döda myggor.

Det bästa myggspray, så långt som en repellent går, är en som innehåller DEET, enligt de flesta hälso-tjänstemän. Det har rekommenderats av de amerikanska Centers for Disease Control tillsammans med många andra medicinska föreningar. När det används enligt anvisningarna, anses det vara en mycket säker produkt, även för barn.

DEET fungerar genom att inte tillåta myggor och andra bitande insekter att ringa in en källa för koldioxid, vilket är hur de ofta hittar sina offer. De som väljer en koncentration av DEET i sin myggspray kommer att skyddas under en viss tidsperiod. Vissa studier tyder på att använda 100 procent DEET enligt anvisningarna ger så många som 10 timmars skydd. Det finns ett proportionellt förhållande mellan mängden av DEET i en produkt och längden av skydd.

I allmänhet, för personligt skydd, med hjälp av myggspray som innehåller DEET rekommenderas över använder sprayer avsedda att döda. Även repellenter inte kommer att kontrollera myggpopulationen, kommer de att förhindra många bites. För dem som vill ta en mer aktiv hållning, det finns ett antal produkter avsedda att döda myggor också.

Även om inte en sann myggspray i vissa fall, kan en larvicid sprutas eller spridas på en kropp av vatten för att förhindra myggor. En av de vanligaste kemikalierna som används i larvicid är Metopren, en kemikalie som kommer att döda mygglarver men skadar inte andra vattenlevande organismer. Denna selektiva dödande funktion gör det mycket användbart i applikationer såsom bakgård dammar och gårdsdammar. Vidare döda myggor innan de når vuxen ålder är också ett bra sätt att styra framtida befolkningar och är det mest effektiva sättet att döda befintliga populationer.

En annan typ av mygga sprutapplicerades ofta är genom användning av en dimbildare. Foggers använder en mängd olika insekticider, även om deras förmåga att kontrollera populationer av myggor är i allmänhet begränsad. På sin höjd kan de ge några timmars skydd om villkor, såsom brist på vind, är rätt. Städer använder ofta Foggers för storskaliga mygga besprutning, men detta material används över ett större geografiskt område än hemma sprutor, maximera dess effektivitet.

  • Myggbett kan leda till infektion av West Nile-encefalit, Western equine encephalitis, Mellanöstern equine encephalitis, St. Louis encefalit, La Crosse encefalit och japansk encefalit.
  • Myggspray som innehåller DEET anses vara den mest effektiva.