Vad är huvudlöss?

May 12

Pediculosis capitis, eller huvudlöss, är små parasit insekter som angriper håret på huvudet. Till skillnad från kroppslöss, de utgör inga omedelbara hälsorisker, även om de nuvarande problem sekundärt till deras närvaro. De flesta personer med löss lider intensiv hårbotten klåda och kan också drabbas av ett utslag eller irriterad hud som följd. Tvärtemot vad många tror, ​​inte dessa löss påverkar inte djur, utan snarare, är som den mänskliga versionen av loppor. De inte hoppa eller flyga, men krypa.

Huvudlöss är ett vanligt problem bland barn i skolåldern, främst på grund av många barn vara i nära kontakt med varandra, vilket gör att lössen sprids. De är inte en indikator på dålig hygien, dock. Det kan vara svårt att upptäcka löss på huvudet, och ofta, är ett angrepp inte märkt förrän svår klåda frågar nära inspektion. Behandlingen är nödvändig för att lindra den mottagande från de sekundära symptom på klåda och irriterad hårbotten samt för att förhindra fortsatt spridning av buggar.

Det är ofta enklast att upptäcka löss på nacken och i håret bakom och strax ovanför öronen; bör dock hela hårbotten grundligt inspekteras. För att noggrant inspektera huvuden barn eller vuxna, måste en annan person sära den misstänkta Hosta € s håret i små sektioner och kontrollera hårbotten och håret axlar. Vuxen löss kan hittas kryper om hårbotten, men gnetter eller löss ägg, kommer att bifogas hårstrået nära hårbotten. Vuxen löss är ungefär storleken av ett sesamfrö och gnetter är ovala, benvitt till brun till färgen, och om de är närvarande, kommer att knytas till den ena sidan av hårstrået. De kommer inte att flagna som mjäll, men kan tas bort genom att skjuta ned dem och utanför slutet av håret med kraften av naglarna eller en kam.

Om antingen levande huvudlöss eller gnetter finns på inspektion bör värd behandlas. Medicated schampo och hårbotten behandling som dödar lössen och deras ägg är tillgängliga över disk på alla apotek. I de flesta fall, om anvisningarna följs till punkt och pricka, kommer behandlingen att lyckas. I vissa fall kan ett recept styrka bekämpningsmedel hårbotten behandling rekommenderas. En infekterad persona € s sängkläder och kläder ska alla tvättas noggrant i varmt vatten vid behandlingstillfället för att undvika omedelbar reinfesta. I hemmet, bör mattor grundligt sugits.

Med noggrann uppmärksamhet, kan löss elimineras utan alltför stora svårigheter. Om de är ett återkommande problem, källan har sannolikt inte behandlats. När ett barn eller någon annan i ett hem är att ha ett återkommande problem, bör en förälder eller annan person kolla med sin skola, dagis, eller kontor. Om problemet är ihållande eller ovanliga symtom som feber eller rodnad är närvarande, bör individen ser en sjukvårdspersonal.

  • Återkommande huvudlöss problem ska rapporteras till barnets skola eller dagis.
  • Löss är små parasiter som infekterar huvudet och hår.
  • Nära kontroll av en persons hår och hårbotten kan vara nödvändigt att spothuvudlöss och ägg.
  • Ett huvud lus.