Vem var Chaucer?

May 8

Geoffrey Chaucer är den berömda medeltida författaren av The Canterbury Tales. Även mycket är känt om detta och andra verk, är det svårare att spåra hans biografi. Han är den bästa engelska författaren av hans tid. Mycket av hans arbete är direkt kopierade och förbättras från franska och italienska författare, men detta följer den litterära konventionen av tiden, där uppfinningen av nya verk ansågs inte lika respektabla som skapa eller översätta befintliga verk.

Litterära historiker tror Chaucer föddes i England i 1340-talet CE. Chaucer blev en sida i 1357 till prins Lionel, sedan fungerade som en soldat för Edward III, och tillbringade en tid i Frankrike. Han gift Phil Roet, någonstans i denna tidsperiod. Hans död har rapporterats i år 1400.

Hans första arbete Sagan av hertiginnan, skriven i 1369, är en klagosång för döden av Johan av Gent hustru. Medan han fortsatte att skriva, Chaucer fortsatte också att arbeta för den engelska domstolen. Han tjänade som sändebud till Italien flera diplomatiska beskickningar. Hans arbete i Italien tros ha hög grad påverkat hans skrivande, eftersom han har ofta jämförts med poeten Boccaccio. Canterbury Tales är ganska liknande struktur som Boccaccio arbete, Decameron.

Historiker är också säker på att den mäster arbetet, Troilus och Criseyde härrör från påverkan av både klassisk arbete och italiensk litteratur. Dessa resor förde också Chaucer i kontakt med arbetet i Boetheus, som han senare skulle översätta till mellersta engelska. Boetheus var en filosof vars huvudsakliga arbete, Tröst Filosofiska var populärt att läsa. Boetheus 'teorier tyder på att även när man kommer in i kollision med otur eller onda tider, kommer en rationell sinnesstämning vara "tröst" och hjälpa en person att övervinna sådana saker.

Denna teori upprepas genom Chaucers arbete och är mest anmärkningsvärt i den Parlamentets Höns, ett arbete rörande kärleks val av var och en av fåglarna, med falken inte kan bestämma vem man väljer som en älskare. Andra korta verk av Chaucer inkluderar The Legend of Good Women som är ofärdiga, och en oavslutad översättning av den franska Roman de la Rose.

Troilus och Criseyde, en berättelse om klassisk grekisk härkomst, är en tragisk berättelse om höviska kärlek. Det inledande versen arbetet med detta tema är Boccaccio s, i hans arbete Filostrato. Den Chaucer versionen anses vara en av de finaste bitar av litteratur, någonsin. Arbetet är på vers, och krönikor kärlek Troilus och Cressida (eller Chrysies), i bakgrunden av det trojanska kriget.

Chaucers sista verk, The Canterbury Tales, anses vara hans finaste, även om det är oavslutat. Stycket är lysande och mycket roligt, krönika ett spel som spelas av 30 tecken på en pilgrimsfärd till Canterbury. Den avsedda historien var att låta varje tecken berättar två historier på väg till Canterbury och två berättelser på hemresan, vid vilken punkt tecknen skulle bedömas på deras berättelser. Men det arbetet ingår endast omkring en fjärdedel av detta, med många tecken som inte ens berätta en berättelse.

Tales är betydande i sin analys av ett brett spektrum av mänskliga karaktärer. Nunnor, präster, änkor, riddare och andra är alla beskrivna med angelägen kvickhet. De mest anmärkningsvärda berättelser är förmodligen "The Knight saga" och "Sagan om den Wyf i Bath." Berättelserna varierar från höga till ribalden, representant för ett tvärsnitt av det mänskliga samhället.

Den ofullbordade arbete är över 17.000 rader lång. Det hade varit intressant att se Chaucers fulla arbete eftersom hans utforskning av mänsklighet är exakta och sofistikerade, samt ofta ganska underhållande. Som är, är Tales fortfarande betraktas som ett mästerverk.

Chaucer är innovativ eftersom han skrev i sitt modersmål, snarare än på latin, som var konventionen av hans tid. Hans arbete är i medelengelska, vilket skiljer sig avsevärt från den moderna engelska. Läsning hans texter på medelengelska kan vara utmanande, men är också givande. Kanske den bästa samlingen av Chaucer texterna är Riverside Chaucer, som omfattar översättningar av ord, guidar till uttal, och en omfattande serie av kritiska essäer.

  • Geoffrey Chaucer s "The Canterbury Tales" anses vara hans finaste verk.