Ansluta hemmabio till en dator LAN

May 10

Anslut hemmabiosystemet till en dator LAN att utöka din A / V-njutning. Öppna en hel-hemdator nätverk öppnar upp hemmabion till någon datapunkt i nätverket.

Att få dina hemmabio enheter att kommunicera med din dator nätverk blir lättare hela tiden tack vare nyare teknik, lägre kostnader och utrustningsleverantörer ökade erfarenhet av konsumentmarknaden.

Det är möjligt att din ISP (Internet Service Provider) kan förbjuda den här typen av "server" anslutning. De flesta Internetleverantörer har mycket restriktiva villkoren i serviceavtal som förbjuder nästan allt men kolla din e-post och surfa på webben på din anslutning. Om du börjar använda mycket bandbredd, kan din ISP antingen göra dig stoppa eller få dig att betala för en dyrare anslutning.

För att hjälpa dig på din väg mot en hel-hemdatorsystem som kan utnyttja din hemmabio, här är några nätverks punkter att tänka på:

  • Du kan bära datasignaler runt ditt hus i minst fyra huvudsakliga sätt: CAT-5e kablage, trådlöst, elkablar, och vanlig telefon ledningar och koaxialkablar Om du kan, köra nya CAT-5e-kablar genom dina väggar till de platser där. du vill ha det. Om du använder CAT-5e för ditt ljud- eller videodistribution, är du sannolikt att bygga ett nytt hem eller renovera din nuvarande, och kör kabeln bör inte vara ett problem. En trådbunden infrastruktur ger dig mycket högre datahastigheter, mer tillförlitlighet och större flexibilitet.
  • Trådlösa alternativ är stora. Dessa snabbt komma ner i pris, och du kan bygga ett hem datanätverk bara genom att lägga en trådlös åtkomstpunkt till nätverket. Du tar sedan dina enheter på nätet genom att lägga PC-kort (som du ansluter till standardiserade PC-kortplatser på enheten) eller USB-baserade donglar (eller adaptrar) som passar i USB-portarna.

    De flesta enheter följer 54 Mbps trådlösa standarden 802.11g, och några använder den nyare (och bättre lämpad för video) 802.11n-standarden, vilket ger hastigheter på upp till 300 Mbps och kan även använda olika frekvenser (som är mindre trångt med trådlösa telefoner och liknande).
  • Du kan sända signaler över elkablar Tricket är att använda billiga enheter som överensstämmer med Homeplug AV-standarden -. En standardnätverksprotokoll för Ethernet-anslutningar som använder växelströmsledningar. Denna standard tillåter hastigheter upp till 200 Mbps, men hastigheterna varierar kraftigt beroende på var du ansluter enheterna och vad är påslagen vid en viss tidpunkt.
  • Du kan använda koaxialkablar och telefonlinjer i ditt hus för att skicka signaler från rum till rum. Några nätverkssystem använder oanvända högre frekvenser på kabeln för att skicka data, så du kan fortfarande prata i telefon eller titta på video på samma tid. Detta baseras på Hem telefonlinje Networking Alliance (HPNA) standarder.
  • Om du har en hög hastighet kabel, DSL eller satellit Internet-anslutning, har du din höghastighetsinternet modem ligger någonstans i ditt nätverk. Det spelar ingen roll var du lägger modemet från hemmabio perspektiv eftersom det verkligen är inte en anledning till att bredbandsanslutning måste finnas i ditt teater rum.
  • Du behöver en router om du vill stödja flera Ethernet-enheter på ett nätverk och få dem samverka med Internet. Ofta är DSL / kabel / satellitmodem också en router. Routern har en inbyggd hubb som gör att du kan koppla ihop flera datalinjer.
  • Om du ska vara routing video eller stora filer över ditt LAN, överväga att få en Ethernet-switch i stället för en hubb. På så sätt kan du se till att du får all den bandbredd du behöver för en kvalitetsöverföring.