Vad är en återinvestering av utdelning skatt?

October 14

En utdelning återinvestering skatt betalas av investerarna, även om de aldrig fysiskt befattar sig fond utdelning. Fonder och andra investmentbolag utdelning till aktieägare som är sammansatta på resultatet fonden genererar från handel som omfattar de underliggande värdepapperen. Hellre än att acceptera dessa utdelningar som inkomst, vissa investerare väljer att återinvestera pengarna i fonden då de ofta betala utdelningen återinvestering skatten.

Medan många investerare måste betala en utdelning återinvestering skatt, i många fall de betalar skatt för att de förtjänat utdelningen i stället för att de valde att återinvestera pengarna genom att köpa fler aktier i samma fond. Om ett investeringsbolag postmeddelanden utdelning check till en aktieägare, är uppgifter om att utbetalning rapporteras till skattemyndigheterna och investeraren normalt betala inkomstskatt på dessa resultat. När en investerare väljer att återinvestera utdelning i stället för att acceptera en utbetalning check, fondoperatörerna fortfarande meddela skattemyndigheterna om utdelning och investeraren måste fortfarande betala inkomstskatt på dessa medel. Vissa regeringar har separata skatteklasser för utbetalda utdelningar och återinvesterade utdelningar, men i de flesta fall investerare utdelningen återinvestering skatten och utdelningen utbetalningsskatten är en och samma.

I vissa länder, kan skattebetalarna spara pengar till sin pension år genom att investera pengar i skatte skyddade pensionskonton. När medlen dras från dessa konton investeraren måste betala inkomstskatt och kan också medföra en tidigt tillbakadragande straff om medel nås före pensionsåldern. Om utdelning från ett skatte skyddade placeringar återinvesteras sedan investeraren slipper behöva betala utdelningen återinvestering skatten eftersom pengarna aldrig lämnar skatte skyddade konto. Följaktligen är skatter på utdelningar och andra konto resultatet dröjer till investeraren likviderar kontot eller gör ett uttag.

Bortsett från att betala utdelning återinvestering skatt, investerare som väljer att köpa ytterligare aktier med fond utbetalningar måste också brottas med reavinstskatt på några inkomster som de genererar till följd av återinvestera utdelning i fonden. Mängden av de återinvesterade utdelningar representerar investerarens räkning och om aktierna köpte med utdelningen stiga i värde sedan investeraren måste betala reavinstskatt på de realiserade resultatet. Om aktierna tappar värde över tiden investeraren kanske kan begära ett skatteavdrag för förlusten, men investeraren kan inte kräva tillbaka de skatter som bedömdes på själva utdelningen återinvestering.

  • I vissa länder kan skattebetalarna spara pengar till sin pension genom att investera pengar i skatte skyddad pension konton.