Hur väljer jag det bästa Tart Pan?

March 16

Tart kastruller varierar, och det bästa pan för en individ kommer att skilja sig från den bästa tårta pan för en annan. Välj en skarp Pan baserat på storlek och form som behövs, det material den är tillverkad av, och kostnaden för pannan. Vissa syrliga kastruller erbjuda flytt baser; Detta är en användbar funktion om du planerar att ta bort hela tart från pannan innan servering. Om du tänker använda skarp Pan som ett serveringsfat, då löstagbar botten är inte nödvändigt.

Det finns flera olika storlekar av syrliga kokkärl att välja mellan. En full storlek tårta Pan mäter i allmänhet antingen 10 eller 11 inches över, och används för att göra pastejer och tårtor för en grupp människor. Små, 4-tums tårta kastruller finns även i de flesta matlagning och bakning leverans butiker. Denna storlek används för att skapa individuella portioner. Miniatyr syrliga kokkärl används för att skapa aptitretare och små, lagom stora godbitar; de i allmänhet mäter ca 2 inches över.

Glaserat keramik, metall, emalj, och kisel är några av de material som används för att göra syrliga kokkärl. Silicon pannor är flexibla och kan ha inbyggd dekorativa element; deras flexibla natur gör det enkelt att ta bort färdiga tårta. En keramisk eller emaljerad tårta skålen måste sprutas med en non-stick beläggning före gräddningen. Emalj och keramiska kokkärl kan funktionen vilken färg eller design och är ganska nog att använda som servering bitar; de kan gå direkt från ugnen till bordet. En metall tårta Pan främjar även bakning och är mest sannolikt att ha en hiss-out, avtagbar bas för enkel presentation och servering.

En skarp form med avtagbar bas är bäst för recept med en fast, fast skorpa. När tårta bakas och kyls, kan basen lyftas direkt ur pannan och lämnar sidorna bakom. Keramiska, emalj och kiselpannor erbjuder inte denna funktion. Basen och fälg bör förvaras tillsammans och placeras plant på en hylla för att inte snedvrida formen. Individuella och lagom stora metallformar med löstagbara baser finns i set och kan staplas för lagring.

Oavsett vilken tårta Pan du väljer, följa tillverkarens anvisningar för bakning och vårda din panna. Olika material kräver olika förfaranden skötsel och förvaring. En keramisk eller metall Syrlig pan kan sannolikt maskintvättas; kastar en metallpanna i diskmaskinen kan orsaka att rosta. Skötsel av syrliga kastruller säkerställer korrekt att du får en livstid av användning från ditt köp.

  • En kiwi tårta.