Vad är en Trombone Choir?

March 15

En trombon kören är en musikalisk ensemble består mestadels, om inte helt, av trombonspelare. Kören har normalt minst tre delar inklusive första och andra trombon och bas, men det är inte en hård och snabb regel. Som tromboner är mässingsinstrument, dessa grupper är en särskild typ av brassensemble.

Dessa grupper har inte en specificerad storlek, men termen "kör" betyder i allmänhet åtminstone två artister per del, med klang lutar åt större antal. Antalet spelare beror både på instrumentering av det arbete som skall utföras och de preferenser trombon körledaren. Såvida kören är samlade för en specifik händelse av stor betydelse där fler aktörer är önskvärda för makt och totala inverkan, grupper om 25 till 50 är vanliga. Detta är inte till skillnad från andra ensembler.

En trombon kören har oftast tenor och bas tromboner. I vissa fall, emellertid, kan de även innefatta alto tromboner. I mycket sällsynta fall, sopran tromboner också kan vara närvarande, och vissa körer lägga en tuba eller två för att hjälpa stelna basgången eller blanda tonen. Kompositörer får använda perifera instrument såsom slagverk i trombon kör kompositioner, men antalet perifera spelare vanligtvis inte komma nära till antalet trombonists.

En av de vanligaste platserna en trombon kör påträffas i högskolor och universitet. Dessa grupper är grundat av mässings avdelningar institutionens musikskola, och ofta utförs av professor i trombon. Akademiska trombon körer ger trombonister möjlighet att finslipa ensemble spelar färdigheter samtidigt tjäna krediter mot en musikexamen. Även om spelarna fortfarande är studenter, kan de producerar konserter med exceptionellt hög kvalitet.

Om en trombon kör inte är etablerad i en akademisk miljö, kan professionella trombonists, musikpedagoger och trombon entusiaster bildar ett. Dessa körer är utformade för att visa upp de förmågor och ljudet av tromboner. Ibland kan dessa körer ens kliva in i en inspelningsstudio för att göra cd-skivor och enskilda spår. Även körerna kan tjäna lite betalning för att utföra eller inspelnings försäljning, oftast är de frivilliga baserad, med artister spelar bara för kärleken till trombonmusik.

Ljudet av en trombon kören kan variera kraftigt. Detta beror på att så många olika modeller av trombon är tillgängliga, och på grund av att trombon är kapabel att producera allt från söta, fyllig melodier att raunchy morr och diabilder. Antalet spelare frågor också, med stora trombon körer är i stånd att producera nästan överväldigande volym. En bra trombon körledare, dock kan mentalt konceptualisera ljudet han vill spelarna att producera och få igenom både tekniska förklaringar och bildspråk.

En brist i trombon körer är en iögonfallande brist på tillgängliga musik. Trombon Kören är inte en ensemble på vilken kompositörer har koncentrerat allvar i stor skala. Därefter mycket av musiktrombon körer spelar inkluderar beställt bitar eller arrangemang av bitar som är avsedda för andra instrument eller ensembler. Det är vanligt att åtgärder för att komma från trombon kören direktörer, som tycker att musik de gillar och arbeta ut det för deras specifika behov. Det ironiska i detta är att, när den kombineras med mångsidigheten hos trombon, ordna medel trombone körer kan spela allt från Bach till Bill Joel och TV eller filmteman.

  • Johann Sebastian Bach, född 1685, var en tysk kompositör av barocken som skrev pjäser för trombon.