Ta bort Gummi Fläckar från Badrumsgolv

March 19

Medan badrumsmattor är en underbar sak som kan hjälpa till att skydda dina fötter från en kall badrum golv efter att du har tagit en dusch eller bad, de kommer ofta med ett litet problem. Det problemet är att de väldigt lätt kan lämna en otäck fläck bakom om du inte vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. Ta bort gummifläckar från badrumsgolv är möjligt, även om det kan kräva att du använder vissa extrema metoder. Här är den enklaste metoden som du kan använda för att se till att du får ditt linoleumgolv snygg igen.

Artiklar som behövs:

 • Vakuum
 • Broom
 • Varmt vatten
 • Hink
 • Mild avfettning diskmedel
 • Linoleum renare
 • Mop
 • Svamp eller mjuk trasa
 • Vinäger (vitt eller äpple)
 • Tennisboll
 • Stålull

Förfarande:

 1. Rengör golvet. Börja med att städa hela golvet med antingen ett vakuum eller en kvast. Använd endast ett vakuum för att rengöra ditt golv om det inte kommer att lämna ytterligare märkning bakom. Gör så grundligt av ett jobb som du möjligen kan, för att undvika att göra en större oreda senare.
 2. Skapa ett golv renare. Gör din egen "hemlagade" golvrengöringsmedel genom att blanda ihop lite hett vatten, en mild avfettning tvålkopp, och några linoleum renare i en stor hink. Var försiktig så att du inte blandar ihop allt som har antingen ammoniak eller klor när du gör detta, som om du gör att du kan hamna gör en giftgas. När du har blandat ihop ingredienserna, kommer du att ha en trevlig varmt tvålblandning som du enkelt kan använda för att rengöra golvet helt. När du har gjort det, helt tvätta golvet för att se till att den är så ren som möjligt.
 3. Spot rengöra fläcken. Fyll en sprayflaska halvvägs upp med lite vatten, och sedan resten av vägen med lite ättika. Spraya denna blandning direkt på fläcken och sedan städa upp genom att försiktigt gnugga bort det med en svamp eller ren trasa. Detta bör vara allt du behöver för att göra om det bara är en lätt fläck.
 4. Skrubba fläcken. Om du fortfarande har en ihållande fläck, spraya lite mer av utspädd ättika. När du har gjort det, ta en tennisboll och börja skrubba bort fläcken. Som tennisboll blir missfärgat, vrid helt enkelt bollen tills du har en ren yta att arbeta med. Om, efter att ha använt tennisboll, du fortfarande har inte kunnat ta bort fläcken är det dags att använda mer extrema metoder. Häll lite mer av vinäger blandningen på fläcken, och sedan börja använda lite stålull för att ta bort fläcken. Se till att du inte trycker till hårt eller du kan hamna permanent skada golv.
 5. Upprepa efter behov. När du har kört igenom alla skur alternativ, ta en stund att inspektera ditt arbete. Om du fortfarande tycker att du har en del kvar fläck, då du kan behöva upprepa alla steg igen för att se till att du får jobbet gjort.