Vad är en Graderad Bob frisyr?

March 15

En graderad bob frisyr är en där håret klipps till en traditionell bob stil, därefter kortare lager läggs på toppen av hår för att skapa kropp och fyllighet. De graderade lagren är ofta utformade fram emot att skapa ett ansikte inramning effekt. Denna frisyr är mångsidig och ser bra ut på en mängd olika ansiktsformer och hår texturer.

I den traditionella bob är klippt med ändarna trubbiga och alla en längd. Även lätt att stil och underhålla, kan utseendet vara svår eller daterat på vissa människor. Den graderade bob frisyr erbjuder en mer uppdaterad och sorglös utseende, medan det fortfarande är lätt att underhålla och stil.

När du väljer en frisyr, och i synnerhet en stil som den graderade bob, är det viktigt att besöka en stylist som är bekant med den skurna och kan återskapa utseendet. Även lätt att styla och underhålla, är den graderade bob frisyr knepigt att klippa. Välja en frisör som har erfarenhet med utseendet kommer att ge bäst resultat.

Det första steget i den graderade bob är att skapa en grundläggande bob, med eller utan lugg. Detta får håret till önskad längd, och skapar en duk för att skapa den graderade stil. Frisören kommer då att börja lägga till lager, med början på baksidan av huvudet och arbeta framåt. Frisören drar håret bort från huvudet och använder en vass sax för att klippa i skikt som är kortare mot kronan och längre mot nacken. Hon kommer att lämna den nedersta raden i bob orörd.

De flesta frisörer kommer att klippa håret blött när styling en graderad bob frisyr. Detta ger henne större kontroll över håret och skapar ett mycket precist utseende. Cutting detta sätt förhindrar bob från att titta lurvig och oavsiktligt rörigt. En bra graderad bob frisyr ser sorglös, inte slarvig.

Den graderade bob frisyr är enkel att stil. För dagliga slitage, till spritz lätt med en Volumizer bygga kroppen i håret. Använd en rund borste och hårtork för att forma håret mot ansiktet, avslutar med en lätt dimma av hårspray. För en mer formell look, använd en glans spray och klä titta upp med ett förskönat pannband. Den graderade bob är lätt att fästa i upp-DOS och hästsvansar eftersom sidostyckena, som vanligtvis kommer lös i kortare stilar, är faktiskt längre än håret på baksidan av huvudet.

  • En frisör skära en graderad bob.