Vad är Kreml?

July 3

Kreml, som ligger i Moskva, Ryssland, är ett komplex av byggnader inneslutna i en vägg, ursprungligen som en medeltida fästning. Byggnaderna inom den innehålla kyrkor, palats, vapenförråd, och en mängd olika vakttorn. Kreml integrerar även vackra trädgårdar och en skog, som är väl underhållna med gångvägar så att besökare kan gå igenom dem. Det har länge förknippats med ryska regeringen och kultur. År 1990 var det komplexa erkänd som ett världsarv av FN.

På ryska, ordet "Kreml" betyder fästning. Den första omnämnandet av Kreml var 1147, då en fest var värd det. På 1100-talet var det ett själv sluten befäst stad, och väldigt lätt att försvara. Komplexet expanderade på 12-talet, och blev en plats för ryska kraft. År 1703, var makten överförts till S: t Petersburg, som förblev huvudstad tills 1918 ryska revolutionen; Moskva sedan återställas som huvudstad i Ryssland.

Staden Moskva steg runt Kreml som befolkningen expanderade, och fästningen i sig nu innesluten i staden. Förutom bostäder ett museum, det är också den nuvarande säte för ryska regeringen, och hem för presidenten sedan 1992. Den ryska kongressen sammanträder Kreml, och en mängd sociala och kulturella artefakter är inrymt där.

Den yttre väggen i Kreml bryts upp av en rad höga vakttorn. Tornen är byggda i rött tegel, som väggarna, och utjämnade med distinkta gröna spiror. På 1930-talet var röda stjärnor läggs till toppen av tornen. Tornen byggdes i slutet av 15-talet med flera italienska arkitekter. Besökare till Kreml anger vanligtvis genom treenigheten tornet, som ligger på den västra delen av komplexet.

Inom Kreml, omfattar komplexet hus kongressen, presidentpalatset, katedralen av antagandet, och den historiska arsenal. Den innehåller även Ivan den store Belltower, som dominerar komplexet. Den klockstapel är 262 fot (80 meter) hög. Det finns ett antal andra byggnader i fästningen, men dessa sticker ut som historiska och fysiskt imponerande strukturer.

Katedralen av antagandet är kanske den avslutande pärla Kreml, konstruerat i 1470 av Ivan den store. Domkyrkan är fortfarande säte för den ryska ortodoxa kyrkan, och maximalt med vackra och särskiljande gyllene kupoler. En mängd andra kyrkor på grund komplettera Cathedral of the Assumption, inklusive katedralen av ärkeängeln Mikael och katedralen i de 12 apostlarna.

Arsenal inte längre används för att lagra vapen. Idag finns här ryska skatter och fungerar som ett museum där besökarna kan se artefakter från rysk historia. Bredvid det är Diamond Treasury, där besökare kan se Orlov Diamond tillsammans med en rad andra skatter.

Kreml är en ikonisk samling Ryssland kultur, samhälle och arkitektur. En resa till Moskva är inte komplett utan ett besök på den berömda platsen, vilket kan ge dagar av prospektering för intresserade besökare. Palats, kyrkor och andra byggnader som tillsammans utgör Kreml komplexa span nästan 900 år av Rysslands arkitektoniska och kulturhistoriska.

  • Kreml i Moskva, Ryssland, har höga vakttorn.