Vad betyder en Talk Show Host göra?

July 5

En talkshow värd är det centrala elementet i en talkshow. Vare medla diskussioner, föra in experter för att utbilda publiken, eller intervjua kändisar, är talkshow värd inför showen. Att bli värd för en talkshow är en komplicerad karriärväg, men de flesta välkända värdar har en bakgrund inom journalistik eller underhållning.

En talkshow värd kommer att visas i de allra flesta episoder, ger showen med en stabil centralfigur. Som ett erkännande av betydelsen av jobbet, många pratshower uppkallad efter värden. Tv talkshow värdar vanligtvis tilldelas en talkshow efter redan uppnå en viss berömmelse med allmänheten; Enligt vissa medieexperter, som har en identifierbar värd gör det mer troligt att tittarna kommer att se föreställningen. I radio, talkshow värdar är mer sannolikt att erkännas experter inom sitt område, men kan också nå någon form av kändis till lyssnare eller allmänheten.

Beroende på formatet av showen, kan värden fungera som medlare, intervjuare, eller en pedagog. Medlare bjuda vanligtvis gäster på showen för att diskutera ett ämne, och kan ställa frågor, styra flödet av konversationen, eller ens delta med sin egen kompetens. Lärare värd ofta råd shower, dispense visdom om en mängd olika ämnen från kost, till att upprätthålla bilar, till personliga relationer. På en intervjubaserad talkshow, värd ifråga vanligtvis en berömd eller en expert gäst om en mängd olika ämnen.

Även om vissa talkshow värdar är specialiserade på ett format, många kombinera alla tre för att ge ett varierat program. Några kända föreställningar har episod ämnen som kan utforskas med intervjuer, diskussioner och utbildning allt i en show. Både varierande och singel-format shower försöker skapa en publik bas som är tillräckligt intresserade av showen att ställa in för varje ny episod; ett sätt att få en trogen publik är att ha en talkshow värd som lockar tittare eller lyssnare genom sin personlighet och stil.

Det finns ingen väg till att bli en talkshow värd. En del arbete som TV- eller radiojournalister, vinner trovärdighet, kontakter och allmänhetens exponering via en nyhetsbaserad karriär. Andra är kändisar, såsom skådespelare eller modeller, som är anställda för att köra en talkshow eftersom man tror att deras namn eller personlighet kommer att dra tittare. Radio eller TV praktikanter eller assistenter utvecklar ofta sina karriärer genom att få tillräckligt med trovärdighet på sina platser för att få ersätta om en vanlig värd är sjuk eller frånvarande. Utföra väl som en ersättning värd kan så småningom leda till möjligheter för en ny show.

  • En radio skådespelare kan tjäna som utbildare.