Hur gör jag Bedöma min antika möbler?

March 10

Internet har gjort det ganska lätt att bedöma antika möbler själv. Den nuvarande försäljningspriset är det som ger antika möbler dess värde, så för att bedöma antika möbler behöver du bara forskning vad liknande objekt i samma skick är för närvarande säljer för. Detta kan vanligtvis hittas via en kombination av referensböcker och Internet.

Det finns många användbara pris guider på marknaden som kan användas för att uppskatta värdet på din antika möbler. Några av dessa prisguider finns i bokhandeln, men ett bredare urval är tillgänglig online. Två saker måste hållas i åtanke när man använder pris guider som hjälper dig bedöma gamla möbler: Pris guider kan omöjligen räkna upp varje möbel som någonsin gjorts, och priserna på dessa uppslagsverk tenderar att vara för möbler i utmärkt, originalskick. Antikviteter som har repor och andra slitage till målet, eller som har haft rekonditionering eller andra reparationer utförda till dem, är värda betydligt mindre. Dessutom kan en möbel ser mycket lik en annan, ännu inte vara värd så mycket, beroende på vilket företag som gjorde det, när den gjordes, och andra sådana faktorer.

På grund av begränsningarna i prisguider och uppslagsverk, kan Internet ofta vara ett mycket bättre verktyg för att hjälpa dig att bedöma antika möbler. Genom att använda Google eller någon annan sökmotor, kan du kanske hitta en hel del nyttig information om möbeln du forskar, såsom tillverkare, ålder, och försäljningspriset på nätet. Denna information kan hjälpa dig att hitta liknande bitar på nätet, och se vad de säljer för.

Slutligen kan man också göra en sorts begränsad självvärdering genom att ta del av liknande poster på antikaffärer och varuhus, och antika auktioner. Oavsett om man online eller i tegel och murbruk butiker, nyckeln till bedöma en antik själv är att hitta flera olika exempel på samma eller liknande bitar, och se till att notera tillståndet av varje. Då kan du använda dessa exempel för att uppskatta vad dina möbler kan vara värt.

Kom ihåg att försäljningspriset av antika möbler har vanligtvis att göra med flera olika faktorer. För att en bit för att anses vara värdefulla, måste det vara i hög efterfrågan, men ändå vara lite svårt att hitta. Ju högre efterfrågan och knappare objekten, desto värdefullare är de. Så att inte kunna hitta några andra exempel för försäljning av antika möbler som ditt kan innebära att det är knappa, men om det inte finns en stor efterfrågan på bitar som det, kan detta inte att det är ovanligt värdefullt.

  • Antikaffärer är ett populärt komplement till remsor varuhus.
  • Internet är en stor källa för bedömning av värdet av vintage eller antika möbler.
  • Antik butiksägare kanske kan värdera möbler.
  • Gallerior kanske har möbelaffärer som kan bedöma antikviteter.
  • Granskning liknande poster till antikaffärer kan ge insikt i hur mycket antika möbler kan vara värt.