Vad Är Barnum Museum?

July 6

Beläget i Bridgeport, Connecticut, den Barnum Museum innehåller två huvudkategorier av artefakter: de relaterade till Bridgeport och närliggande Fair områden genom tiderna, och de relaterade till amerikansk cirkus master och nyfikenhet samlare PT Barnum. Barnum var en Connecticut infödda som i mitten av 1800-talet, utvecklades ett mycket framgångsrikt företag som visar och laddning upptagande till se underligheter av mänsklig existens. Han initialt finansierat vad är nu det Barnum museum med tanken att det skulle vara en plats för att bevara den lokala historien. Med tiden blev displayer memorializing Barnum egna liv och ovanliga prestationer läggas till samlingen, liksom.

Barnum var ett museum kännare långt innan han kom in i cirkushandeln. I själva verket började sin cirkuskarriär i ett museum som heter Utställnings "PT Barnum s American Museum." - Mestadels av människor med ovanliga färdigheter eller genetiska avvikelser - var föregångare till många cirkusakter. Barnum s resande cirkus var anmärkningsvärt lukrativ, men Barnum lämnade majoriteten av hans inkomster i förtroende att bygga en helt annan typ av museum i sin hemstad. Det arvet ledde till det som idag är Barnum Museum.

Ursprungligen var museet ägnas åt arbetet i Bridge vetenskapliga Society, tillsammans med den i Fairfield County Historical Society. Museet innehöll utställningar av tidiga liv i Fairfield County, liksom vetenskapliga framsteg och upptäckter av hemmahörande. En av museets mest populära funktioner var sin regelbundna föreläsningsserie, som förde många kända talare till området.

Den Barnum Museum förlorade en betydande summa pengar under den stora depressionen, men som tvingade sin transfer till staden Bridgeport. Många amerikanska museer tvingades stänga eller på liknande sätt omfördela utrymmet under denna period. För en tid var den Barnum Museum byggnaden används som kontor för stadsarbetare. Det var inte förrän den privata finansieringen blev åter tillgänglig, många år senare, att museet kunde återvända till en plats för offentlig utställning.

Ny finansiering förde med sig ny vision, och snart, museets historiska visar var tillbaka. Genom denna punkt, hade Barnum varit avliden under ganska lång tid. Museets nya styrelsen valdes för att samla och bevara många av de artefakter av hans liv och karriär i en dedikerad museet utställning. Som ett resultat, innehåller moderna Barnum Museum både Barnum s efterlängtade historien om Bridge och en roterande samling cirkuslivet i början av 20-talet.

Den Barnum Museum är väl anses ha varit den första av många moderna dag cirkustema museer. Många av de gallerier utöver grundläggande cirkusattraktioner, dock djupdykning i livet för Barnum s utställare och detaljer kulturen av de första som reser utställningar. Besöks museer som detta ger åskådare något av ett sammanhang där för att se annars statiska objekt.

Många av Barnum Museums samlingar lidit skada när byggnaden, som är noterat på Förenta statens nationella registret över historiska platser, drabbades med en förödande tornado i 2010. Detta tvingade stängningen av museet i dess helhet och krävde betydande insamlingar från privata donatorer och stiftelser för att reparera. Både strukturen av byggnaden och många artefakter hade skadats allvarligt.

  • Den Barnum Museum firar PT Barnum s resande cirkus.