Hur man kan utveckla Interaktioner med anställda som möjliga kandidater

April 2

Företagen hanterar deras interaktion med anställda som är möjliga kandidater på olika sätt. Viss uthyrning och främja människor med budskapet att de är att trimmas antingen för en viss position eller för en mer senior men ospecificerad ledarroll; andra företag anställer och främja mindre specifikt för successions och placera kandidater till en hög potentiell pool (en utsedd grupp som preparerade generellt för högre ledarskap eller kritiska exekutiva roller).

Exakt vem möjliga kandidater är tänkt att så småningom ersätta eller vilka positioner de är förbereda för kanske inte känt till dem - valet att dela denna information är din. Om du bestämmer dig för att avslöja detta, se till att du etablera en förståelse för att det inte finns några garantier, och situationen kan förändras på grund av omständigheter som möter antingen bolaget eller de möjliga kandidater själva.

Dessutom noterar att efter succession sker, endera parten kan besluta att passformen är inte rätt och förbehåller sig rätten att backa ut. Detta arrangemang minskar också sannolikheten för att "tronföljaren" blir frustrerad om personen han ska ersätta inte lämna eller pension när förväntat.

Ett tillvägagångssätt många företag föredrar i dag är att lägga tonvikten inte på enskilda positioner, men på att utveckla hög potential och låta dem veta att ju längre de stannar i företaget, desto mer sannolikt är det att främjas när någon lämnar.

Företaget fördelar då den upprätthåller en större flexibilitet än om förberedelser och investeringar i individer som utformats speciellt för att backa upp en särskild roll. Den höga potentiella personen gynnar eftersom han inte behöver vänta för bara en eller ett ändligt grupp människor att lämna. Och den person som behöver backup inte hotas att någon kommer att vara redo att lyckas henne innan hon är redo att lämna.

Summan av kardemumman: Därför att de kan så småningom upptäcker att initiala antagandena var alltför aggressiv eller orealistiskt, många företag är ovilliga att vara specifik med hög potential om något mer än en allmän utvecklingsförlopp.