Vad är en mekanisk Floor?

March 31

En mekanisk våningen är ett golv i en hög byggnad som ger utrymme för byggsystem. En extremt hög byggnad kan ha flera mekaniska golv för att rymma alla sina behov. Dessa golv är oftast inte tillgängliga via vanliga hissar och trapphus, eftersom de innehåller känsliga system. Det kan vara nödvändigt att använda tjänsten hissar eller trappor, eller en speciell nyckel i en vanlig byggnad hiss, för att komma till den mekaniska golvet. Detta begränsar tillgången till behörig personal.

Höga byggnader behöver omfattande klimatkontrollsystem, telefon reläer, elektriska paneler, hiss kontroller och andra system för att stödja deras verksamhet. Den mekaniska våningen erbjuder en central plats för alla dessa system, vilket kan underlätta tillträdet och underhåll. Denna plats kan minska förlusterna till golvyta i andra delen av byggnaden. Det gör också arkitekten att utforma ventilationssystem lämpliga för miljön, ett bekymmer med elektriska system, vilket kan få extremt varma under drift.

Mekaniska golv kan också innefatta lagring av förnödenheter som kan behövas av underhållspersonal, särskilt för verksamheten på golvet själv. Ett företag hyr flera våningar kan ha en egen mekanisk golv för att hantera servrar och andra system som är relevanta för verksamheten. Att bolagets personal kan hantera sina mekaniska system direkt, snarare än att förlita sig på byggnadens underhållspersonal för dessa tjänster.

Detta kan potentiellt vara en hög säkerhetsområde. Den kan innehålla linjer som används för säkrade kommunikation samt konfidentiella servrar och annan utrustning som kan äventyra åkande i byggnaden om det kunde nås av allmänna allmänheten. Av denna anledning, vissa mekaniska golv har höga säkerhetsåtgärder för att avskräcka inkräktare och tillhandahåller bevakningstjänster för säkerhetspersonal. Golvet får använda kameror, till exempel att titta på vem som kommer in och utgångar samt att hålla ett öga på dem medan de utför tjänster på den mekaniska golvet.

Även känd som den mekaniska nivå, kan den mekaniska golvet vara knepigt att integrera i byggnadskonstruktion. Behövs inte dagsljus på denna våning, men ventilationen verkligen är, och installation av fläktar, ventilationsgaller och andra ventilationsalternativ kan fördärva utseende av byggnaden. Arkitekter kan använda en mängd olika tekniker för att dölja dessa, eller integrera dem i byggnadskonstruktion så de blir en del av det allmänna utseendet. En byggnad kan vrida eller ändra form på denna våning, till exempel, att skapa en visuell distraktion som fungerar bra med olika utseende.