Vad är Low-Fat Alfredo sås?

December 31

Rik, krämig alfredo sås är en läcker topping för pasta, kyckling och skaldjur, men tyvärr är det ganska mycket fett eftersom den är gjord med smör och grädde. Mager alfredo sås är ett hälsosammare alternativ för många människor eftersom det skär ner på kalorier och fett räknar, men håller ostliknande smak. I de flesta fall är det en bättre idé att framställa låg fetthalt alfredo sås hemma; skorrade sorter kan vara lättare, men det kan vara svårt att hitta magra sorter, och de som gör reducera fetthalten, öka normalt saltnivå för att kompensera för det.

Det finns ett antal olika recept för låg fetthalt alfredo sås som finns på nätet. De specifika ingredienser och mätningar för dessa recept varierar, och det kan vara kul att experimentera lite för att se vad som fungerar bra. Det finns några vanliga byten, dock. Först, är den tunga grädde finns i en traditionell alfredo sås typiskt ersätts med reducerad fetthalt eller skummjölk; Vissa recept kräver också mindre fett kondenserad mjölk. Om smör ingår i receptet, det är oftast en mycket liten mängd för att lägga till lite smak utan att lägga för mycket fett.

Mjöl används för förtjockning, och riven parmesanost används normalt för smak. För vissa människor, är denna enkla recept nog att göra en fettsnål alfredo sås till pasta. Andra kommer att lägga extra ingredienser för smak; hackad vitlök, till exempel, kan vara ett utmärkt val. Persilja, eller ett stänk av salt och peppar, kan också lägga lite krydda till receptet. För att göra det rikare och krämigare, några recept kräver också tillägg av mager färskost, men detta kommer att öka fetthalten, så det är en mindre vanlig integration och bör användas sparsamt.

Förbereda mager alfredo sås hemma tar inte lång tid, men det är viktigt att hålla ett öga på det och hålla omrörning för att se till att det inte bränns. Många människor kommer sedan servera den under hel-vete pasta för att hålla den friskare; Det är också läckra över grillad kyckling eller fisk och skaldjur. Blandning grönsaker i med pasta, som broccoli eller paprika, och sedan hälla fettsnåla alfredo sås över det är en annan utmärkt val. Barnen är ofta en stor beundrare av ostsås på grönsaker, till exempel, och detta kan vara ett bra sätt att få dem att äta sina grönsaker utan att lägga en massa fett på dem.

  • Glasögon av skummjölk, som kan användas för att göra mager alfredo sås.
  • Låg fetthalt Alfredo sås kan serveras över hela-vete pasta för ett hälsosammare alternativ.
  • Parmesanost är en viktig ingrediens i traditionell Alfredo sås.