Vad är zinkoxid klistra?

January 4

Zinkoxid pasta är en mycket tjock aktuell salva. Människor använder den som en hudskyddande och för att behandla en mängd olika hudirritationer. På grund av egenskaperna för zinkoxid, gör det också ett effektivt solskyddsmedel. Medan pastan kan ge symptomlindring vid vissa hudåkommor, har den inga antibakteriella egenskaper och är inte utformad för att behandla underliggande infektioner.

Som ett mineral i sin naturliga form, är zinkoxid ett fint, vitt pulver. Pulvret löses inte upp i vatten och har reflekterande kvaliteter, vilket betyder att den reflekterar snarare än absorberar ljus. För farmaceutiska ändamål är zinkoxid pasta skapas genom att kombinera pulvret med andra basen ingredienser, såsom olja, stärkelse, och doft. Resultatet är en tjock, slät, vit kräm som lätt sprids på huden.

På grund av vattenbeständighet av zinkoxid, människor använder ofta pastan som en hud Protectant att skydda mot utslag och andra irritationer. Till exempel, många människor tycker att zinkoxid pasta är särskilt effektiv mot blöjeksem eftersom det rockar och lugnar huden samtidigt bilda en kraftfull barriär mot fukt. Likaså läkare rekommenderar ofta zinkoxid för att behandla hudåkommor såsom utslag orsakade av Poison Ivy, bug bites, eller allergier. Den tjocka pastan lugnar klådan och obehag samtidigt skydda den känsliga huden från yttre irriterande.

Vårdgivare behöver notera att medan zinkoxid pasta hjälper lindra symptomen av hudirritationer, är det inte ett antibiotikum. Om följaktligen ett utslag eller annat tillstånd orsakas av en infektion, grädden kommer inte bota orsaken men kan bara lindra symptomen. Det är därför viktigt att varje individ upplever ihållande hudirritation har villkoret utvärderas av en läkare för att fastställa dess orsak och huruvida ytterligare medicinering är motiverad.

Medan många människor känner igen zinkoxid pasta som behandling för hudbesvär, gör det också för en effektiv solkräm. Även när de läggs till aktuella salvor, behåller zinkoxid sin förmåga att reflektera ljus och ultravioletta strålar, inklusive UVA och UVB-strålar - de skyldiga i orsakar solbränna. Således, när pastan appliceras, stannar den båda dessa typer av skadliga strålar från att nå huden och följaktligen skyddar mot solbränna. Vidare, eftersom krämen är vattentät, kommer det inte lätt att tvätta bort vid simning.

Generellt säljs över disk i många apotek, de flesta föreningar som innehåller zinkoxid har någonstans från 25 till 50 procent koncentration av mineralet. Vissa krämer som innehåller zinkoxid har tunnare texturer och marknadsförs som lotion eller salva. För det mesta, har zinkoxid pasta den tjockaste konsekvensen av alla zinkoxidprodukter. Även om det är säkert för de flesta konsumenter, människor som har allergier mot zink, latex, eller petroleum eller kvinnor som är gravida eller ammande bör kontrollera med en läkare innan du använder zinkoxid pasta.

  • Zinkoxid pasta kan användas för att behandla hudutslag orsakade av giftig murgröna.
  • Ett rör av zinkoxid pasta.
  • Zinkoxid pasta kan användas för att behandla och förebygga vissa typer av blöja utslag.
  • Läkare rekommenderar ofta zinkoxid för att behandla hudåkommor såsom utslag orsakade av bug bites.
  • Solen är källan till UVA och UVB-strålar, som kan skada huden.
  • Zinkoxid pasta är ett bra sätt att förhindra en solbränna.
  • Zinkoxid pasta hjälper till att skydda huden mot solens UVA- och UVB-strålar.