Vad är engelska Riding?

December 5

Engelsk ridning är en typ av ridning som har sina rötter i århundraden av europeisk ridning tradition. Denna typ av ridning används över hela världen, och det finns ett antal grenar av den engelska traditionen. Den andra stora huvudstil ridning är westernridning, som använder olika utrustning och en något annorlunda inställning till hantera en häst.

Det är vanligt att se människor kraftigt betonar skillnaderna mellan engelska och westernridning. Faktum är att dessa två ridning discipliner är mycket lika. En ryttare som har utbildats i engelsk stil kan oftast plocka upp Western ridning mycket snabbt, och vice versa. Båda förlitar grunden på att etablera tydlig kommunikation mellan ryttare och häst, och arbetar tillsammans som ett team för att uppnå mål.

Den särskiljande egenskapen för engelsk ridning är den engelska sadeln, en platt sadel konstruktion som är utformad för att vara så lätt som möjligt. Tanken bakom denna sadel design är att det tillåter en häst så mycket rörelsefrihet som möjligt, och det maximerar kontakten mellan häst och ryttare. Det finns ett antal olika engelska sadlar på marknaden, som sträcker sig från lätta hästkapplöpning sadlar till specialiserade dressyrsadlar.

Hästar som utbildats i den engelska traditionen svarar att pressa på lite, att signaler från ryttarens ben och fötter, samt signaler från en gröda eller piska. Det är inte ovanligt att se ryttare med användning av en dubbel uppsättning av tömmar för större kontroll, ibland med två bitar. Sätet i sadeln varierar, beroende på ryttarens disciplin: hoppning, dressyr, polo, och fälttävlan, till exempel, alla kräver olika platser. Engelsk ridning tenderar att vara mer formell, med fokus på korrekt sits, en god hållning, och väl vände ut hästar.

Engelsk ridning är ofta på skärm på OS och andra internationella hästtävlingar, eftersom westernridning är oftast begränsad till Amerika. Hästar som utbildats i engelsk stil tenderar att vara utbildade för att vara extremt lydig, med mindre fokus på fritänkande, en viktig egenskap i västerländska hästar. Dock är välutbildade engelska hästar lärde intelligent vägran, vilket innebär undervisning en häst att vägra lyda farliga kommandon, för säkerheten för både häst och ryttare.

Dressyr, allmänt beskrivs som "ballet för hästar" utförs alltid på engelska tränade hästar och med engelska tack. Hoppning, racing, dataintrång, jakt, och polo är också händelser där engelsk ridning är normen. För discipliner som equitation, fälttävlan, och turridning, är det vanligt att se en blandning av västerländsk och engelsk ridning.

  • Engelsk ridning innehåller en engelsk sadel, som är platt och lätt design.
  • En viktig del av hästutbildning, tygeln och lite används ofta för att hjälpa till att kontrollera djuren.
  • Jumping är en komponent i engelsk ridning.
  • Engelska ridhästar tenderar att vara mycket lydig.