Vad bör jag veta om Rengöring Brass?

January 17

Rengöring mässing ordentligt kan återställa lyster till metallen, föra tillbaka den varma gyllene färg som gör mässing så populär för saker som dörrknoppar och ljusstakar. Felaktig rengöring kan faktiskt öka matt, svartnar eller missfärgning av mässing, eller det kan helt enkelt sluta i en svag rengöringsresultat, där en stor del av filmen och matt är intakt. Lyckligtvis är inte särskilt svårt rengöring mässing.

Innan du börjar rengöra mässing, bör du kontrollera att du verkligen arbetar med mässing. Sann mässing är inte magnetisk, så om du tar en magnet till en "brass" fixtur och magnet fastnar, är metallen inte mässing, och det kommer att behöva rengöras annorlunda. När du har bestämt att du arbetar med verkliga mässing, ska du se om du behöver ta bort en film av damm och smuts, eller ett matt i själva metallen.

Mässing är typiskt lackerade att reducera missfärgning, eftersom det tarnishes mycket lätt när den utsätts för luft. Om du bara har en film av smuts, tvätta mässing med milt tvålvatten, med några droppar vinäger tillsatta för svåra fläckar. Du kan också använda tvättsprit för att polera mässing.

Om mässing är missfärgade på grund av matt, måste du strippa lacken. Vissa kommersiella mässing städare bort lacken, eller så kan du använda en lackborttagnings. Polera matt bort med vinäger, salt, eller en kommersiell mässing matt remover, tvätta mässing med varmt tvålvatten och låt den torka helt innan ett nytt lager lack för att förhindra matt.

Regelbundet rengöring mässing fixturer med en mjuk trasa är en utmärkt idé, eftersom det minskar risken för att låta en film för att bygga upp. Regelbunden polering ger också människor att hålla utkik efter tidiga tecken på matt, så att snabba åtgärder kan vidtas för att rensa upp i matt och relacquer mässing innan den blir skadad. Kommersiella mässingspolerprodukter kan också periodvis appliceras på polska och polera mässing, även om dessa bör användas sparsamt för att förhindra mässing från svärtning.

Det finns några speciella verktyg som kan användas för rengöring mässing, såsom mässing buffertar som kommer tränga in i sprickor och sprickor i mässing fixturer för att ta bort anlöp och rengöringsmedel. I fallet med en särskilt smutsig skamfilat, eller komplext mässing fixtur, kan det vara en god idé att ta mässing till en professionell för rengöring och relacquering, samt att putsa den mer regelbundet i framtiden för att undvika en ackumulering av smuts.

  • Skölj av matt remover med varmt tvålvatten.