Vilka är de olika typerna av Ankelskydd?

October 29

Välja en ankelstöd beror till stor del på vilken typ av skada har åsamkats. Bandage, moderata stöd hängslen, maximalt stöd hängslen och promenadkängor är de vanligaste stöden. Det finns också fotled stöd används för att stabilisera och förhindra skador.

Den ankeln består av tibia, fibula, och talus ben. Tre ligament är knutna till dessa ben: de talo-fibular ligament, både främre och bakre, samt calcaneo-fibular ligament. Tillsammans, ben och ligament ge fotleden.

De ligament i fotleden tillåter rörelse i leden samt att ge stabilitet. Översträckning ett ligament kan resultera i en tår. Denna skada är känd som en stukning. Stukningar kategoris av mängden skador på ligament.

En Grade I vrickning är ganska vanligt och är den minst allvarliga av dessa skador. Det finns oftast ingen faktisk tår i ligament, utan snarare skador relaterade till översträckning. En klass II vrickning kommer troligen att ha en delvis trasiga ligament. En grad III vrickning indikerar en allvarlig ligament sönder vilket resulterar i instabilitet i leden.

Ett elastiskt bandage vriststöd används för att komprimera det drabbade området utan att begränsa rörelsen. Denna typ av apparat kan vara i form av en lång bandage eller en pådragbar strumpa. Ofta används för artrit smärta eller grad I stukningar, erbjuder denna flexibla stag komfort och stabilitet. Denna ankelstöd kan också användas för att förhindra skador för dem med en försvagad gemensamt.

Måttliga hängslen för vriststöd används för Grade II stukningar eller andra ledbandsskador. Ofta är dessa typer av skador orsakar smärta när man går, stelhet och svullnad. Den moderata vriststöd erbjuder mer styva paneler för att stabilisera fotleden. Kardborrband eller snörning används generellt för en skräddarsydd, effektiv passform.

En maximalt stöd fotledsstödet används för svåra skador inklusive Grade III stukningar och ligament rupturer kännetecknas av svår smärta, akut svullnad, och oförmågan att rotera ankeln. Målen med att använda denna typ av fotled stöd är att komprimera området, tillåta förflyttningar med minskad smärta, förhindra fotleden roterar inåt eller utåt, samt att erbjuda stöd under rehabiliteringen.

En gång boot kan förskrivas för frakturer i foten eller ankeln, Grade III stukningar eller postoperativt för skydd och stöd. Det yttre skalet är typiskt stelt med stoppning av antingen en vadderad andas tyg eller luftfyllda celler. Walking stövlar är i allmänhet fast ordentligt med kardborreband. Bottnen av skon är vanligtvis formade med en rocker sula för att minska påfrestningen på foten.

  • Tibia, fibula och talus ben alla utgör vristen.
  • Elastiska bandage används ofta för att komprimera vristen.
  • En person som bär en fotled rösterna.