Vad betyder "Go for Broke" Mean?

June 19

Den engelska idiomatisk fras "gå för pank" betyder att riskera allt för en stor belöning. Detta används i olika sammanhang för att uttrycka idén om att ta på de mest betydande risker för de mest potentiella vinsterna. Word historiker har identifierat denna fras som övervägande amerikanska slang, där mer tekniska uttrycksformer kan omfatta "riskera eller satsa allt."

Ursprungligen flesta experter är överens om, var detta fras som används i samband med hasardspel. Kortspel för pengarna har varit ett populärt tidsfördriv i engelsktalande samhällen i århundraden. Word historiker daterar frasen "gå för pank" till åtminstone 100 år, enligt moderna referenser. Många andra idiom har etablerats kring breda strävan hasardspel, som visserligen hårt reglerad i vissa ställen, kvarstår som en gemensam aktivitet.

Tillsammans med frasen "gå för pank," engelsktalande i gångna tider som ofta används fraser som "går alla ut" eller "skjuta verk" för att uttrycka samma idé. I moderna engelska samhällen, många talare är mer benägna att använda vanlig fras "all in" där frasen avser att sätta hela sin ägarandel, fysiskt representerad av pokermarker eller pengar, i en gemensam pott för en specifik satsning. Många som känner till dessa termer tror att populariteten av frasen "all in" i modern tid har att göra med uppkomsten av ett populärt spel som heter Texas hold'em, där spelare ofta uppmuntras att satsa allt för hela kollektiv potten .

I fråga om ordval, frasen "gå för pank" använder ordet "bröt" för att beteckna den potentiella resultatet av ämnet förlora alla sina pengar. I populär användning, ordet "bröt" ofta hänvisar till villkoret om att ha några pengar. Att vara pank betyder inte nödvändigtvis att vara i skuld, men det betyder inte att ha något kapital eller tillgångar för att använda för att köpa saker. Moderna engelska högtalare kan också använda frasen "den andra sidan av pank," att hänvisa till att ha betydande skuld som de inte kan betala.

  • Experter brukar vara överens om att uttrycket "gå för break" kom från spel, såsom kortspel.
  • Att "gå för pank," kan betyda att placera en stor summa pengar på en enskild insats eller investeringar.