Hur kan jag Handtag Cat Inkontinens?

May 28

De som delar ett hem med en äldre katt kan finna sig inför det svåra problemet med katt inkontinens. Att handskas med både katten och problemet med att förstå snarare än frustration är det första och viktigaste steget att ta. När den grundläggande orsaken till problemet har korrekt diagnostiserad, mer kan göras för att göra livet för alla enklare.

Katt inkontinens beror ett hälsoproblem, och är normalt sett i äldre katter. Vissa katter som vägrar att använda kattlådan kan vara lider beteendeproblem, så det är viktigt att fastställa orsaken till inkontinens. När den orsakas av en hälsorelaterad fråga, är det bortom kattens kontroll, och katten får aldrig straffas. Katter är kräset rena djur, så det är viktigt att komma ihåg att inkontinens är inte något i deras kontroll.

Vissa frågor är tillfälliga och kan kontrolleras med medicinering. Feline diabetes är en vanlig orsak till katt inkontinens, eftersom diabetes orsakar katten att dricka och kissa mer. En förändring i kost och administration av insulin kan hjälpa till att kontrollera diabetes och kommer att gå långt i att eliminera inkontinens. Njursten, urinvägsinfektioner eller blåsstenar kan göra katten obekväma, och orsaka svårigheter att urinering som leder till inkontinens. Efter veterinär instruktioner till punkt och pricka kan hjälpa din katt återhämta sig så snabbt som möjligt.

Andra orsaker till katt inkontinens nuvarande långsiktiga problem. Feline leukemi och cancer i urinblåsan kan orsaka en katt att producera en liten mängd urin som läcker ut när den rör sig, eller under sömnen, och i dessa fall, vilket gör rengöring så enkelt som möjligt är nyckeln. Om katten har en favoritplats att sova, täcka området med handdukar som kan kastas in i tvätten, eller med ett plastlock som kan torkas. Placera några handdukar eller trasor på golvet runt kattens smultronställen samt att hjälpa till att rädda golvet från fläckar. Byte av strö i rutan kan också hjälpa, eftersom vissa kullar kan vara vassa och obekväma på den känsliga tassar på en sjuk katt.

Som en katt åldrar, kan det också bli glömsk. Förutom att förlora viss kontroll över sin urinblåsa, kan det glömmer var kattlådan är eller inte inser att den inte har tillräckligt med tid för att göra det där. Lägga några kattlådor kan hjälpa till att eliminera en del av dessa problem; Se till att katten inte bara vet var de är, men har enkel tillgång till dem. Tillsammans med åldrandet kan komma artrit och svårigheter att flytta, så var säker på att katten kan komma in och ut ur lådan lätt. Att välja en med låga sidor eller en ramp kan hjälpa till att eliminera olyckor nära lådan.

  • Täcker en inkontinent kattens favorit sovande plats med handdukar kan bidra till att göra städa upp lättare.
  • En resa till veterinären kontor kan hjälpa behandla en katt som är inkontinent.