Vad är peruansk Fish?

August 10

Även om rå fisk skålen kallas ceviche tros ha sitt ursprung i ursprungsbefolkningen i Latinamerika, har det spridit sig i popularitet över hela världen. Kanske ingenstans har detta preparat har mer omfamnade än i kustlandet Peru, vilket strider med Ecuador över var exakt denna maträtt gjordes först. Peruanska fisk, så förebådade att det blir en egen nationell helgdag den 28 juni, innebär marine flesta typer av fisk och skaldjur i citrusjuice från apelsiner, citroner eller limefrukter samt hård lök och den peruanska chili kallas aji. Detta renar skaldjur av bakterier, samtidigt som den erbjuder en väl avrundad smak och konsistens utan tillsats av värme.

Även vissa typer av fisk regelbundet avsatt för peruansk ceviche fisk, de flesta arter är välkomna. Några av de mer traditionella val är torsk, öring och havsabborre, som kallas corvina av lokalbefolkningen. Ett annat populärt alternativ är att använda skaldjur som skalade räkor och lägga tomatjuice för en kompletterande tang. Dessa är bara några av de alternativ dock. Precis som japansk sushi - om det kan fångas, är det förmodligen lämpligt för ceviche.

Peruansk fisken börjar med färska skaldjur, helst fångats morgonen med krok. Fisk som fångas med nät kan visa skador på fruktköttet eller ens köttet nedan. De flesta offentliga hälsomyndigheter varnar om flera olika typer av bakteriella medel som kan föras vidare genom att konsumera ceviche, om den inte är beredd med färska skaldjur. Detta kan också överföras när färska skaldjur används, om den sura mari inte är tillräckligt lång och bakterier får bildas på fisken innan tjänsten.

Efter skuren i kuber eller remsor, är köttet för en kall peruansk fiskrätt marinerad i saft under en period så kort som 10 minuter eller så länge som flera timmar i kylskåp. Den citrusjuice är inte ensam med fisken ändå. Kockar kommer att lägga tärnad lök, aji chilipeppar, salt och peppar samt hackad vitlök och färska örter som mynta eller koriander. Denna profil är kapabel att slå många kvadranter av smaklökar.

Vissa tjänar peruanska fisken tillsammans hårda majstortillas eller ett medley av kokta rotfrukter som morötter och potatis som är kryddade på ett liknande sätt. Dessa kombinationer gör skålen en heartier måltid. För förrätt, är det vanligt att hitta peruanska fisk som serveras i ett Martiniglas.

De som föredrar sina skaldjur verkligen kokta kan få samma typ av smaker i några andra typer av latinamerikanska rätter. Escabeche bakar eller pan-frites fisken, men använder en sås med samma typer av ingredienser som ceviche. En annan iteration är peruanska fisksoppa, som lägger till en fisk eller mussla lager och kanske en mer varierad blandning av skaldjur och grönsaker.

  • Rotfrukter, som kan serveras med peruanska fisk.