Vilka är de vanligaste orsakerna till Nerv Smärta i armen?

June 1

Nerv smärta i armen resulterar mycket ofta från en klämd nerv i nacken. När en nerv blir komprimerad - eller klämd - kommer området betjänas av den nerv uppleva valfritt antal obekväma sensationer, från smärta till domningar eller ens en förlust av motoriska färdigheter. Denna komprimering kan vara resultatet av ett diskbråck, ryggradskompression, spända muskler, eller andra problem i nacke och ryggrad som kan orsaka onödigt tryck på nerven. Nerv smärta i armen kan vara en indikator på en mycket allvarligare problem, om det i många fall kan smärtan behandlas enkelt och snabbt.

Ett diskbråck kan orsaka nervsmärta i armen. Ett sådant tillstånd inträffar när ryggradsdisken, en vätskefylld säck mellan kotorna börjar att deformeras på grund av ryggradskompression eller annan skada. Den deformerade sac kan sätta press på de nerver som löper nära den, och därigenom orsakar smärta i den del av kroppen som betjänas av den nerv. Om diskbråck inträffar i nacken, de nerver som tjänsten armarna kan orsaka nervsmärta i armen. Stickningar, domningar, skarp smärta, förlust av motorik, värk, och andra typer av obehag kan kännas när nerven komprimeras. Om smärtan kvarstår, eller om en förlust av motoriska färdigheter uppstår, är det ett klokt beslut att träffa en läkare så snart som möjligt.

De flesta fall av nervsmärta i armen kan behandlas snabbt och enkelt. Regelbunden stretching och motion kan lindra smärta och förhindra att det inträffar igen. I vissa fall kan förändringar ens dagliga rutiner vara nödvändigt; sitter vid ett skrivbord hela dagen kan orsaka musklerna till spänt upp och därigenom orsakar kompression på nerverna i nacken. Köpa en ergonomisk stol, justera sin sittställning, och att få upp för att flytta runt ofta under arbetsdagen kan lindra och förebygga nervsmärta i armen genom att se till att musklerna i nacke och axlar inte blir alltför spänd. Om nervsmärta orsakas av ett diskbråck, kan flera behandlingsalternativ vara tillgängliga.

En diskbråck läker väldigt ofta på egen hand efter tid, och många människor aldrig upplever några symtom alls. Andra kan uppleva svåra symtom, speciellt neurologiska problem. Om sådana problem uppstår, är det nödvändigt att träffa en läkare för att söka rätt behandling. I mindre vanliga fall kan operation bli nödvändig för att reparera herniation eller att lindra kompression på nerven.

  • Nerv smärta i armen resulterar ofta från en klämd nerv i nacken.
  • Diskbråck är en vanlig orsak till nervsmärta i armen.