Hur väljer jag det bästa sämskskinn?

August 12

En sämskskinn är faktiskt ett mjukt läder som traditionellt är gjord av huden på en stenget, en mängd berg får, men kan vara någon typ av lamm eller fårskinn. I USA är gems uttalas "SÄMSKSKINN", ett ord som kan hänvisa till naturliga sämskskinn eller olika typer av syntetiska tyger. Dessa högabsorberande dukar används ofta i båt och bil rengöring, eftersom de kan göra det lätt att torka fordonets yta och polera det till en hög glans. Den bästa sämskskinn att välja kommer troligen att bero på hur - och hur ofta - det används.

En riktig sämskskinn, eftersom det är ett naturligt material, ska inte kastas i en tvättmaskin eller torktumlare. Det måste tvättas i ett milt rengöringsmedel, för hand, och sköljas noga efter varje användning. Även en SÄMSKSKINN kan pågå en mycket lång tid kan det tenderar att lämna fuzz eller små bitar kvar efter långvarig användning. Det kan också bli mindre absorberande grund av bilvax eller polish uppbyggnad.

En automatisk sämskskinn gjord av konstfibrer kan kastas i en tvättmaskin när det börjar förlora sin verkan. Detta gör vanligtvis en syntetisk sämskskinn en mer långvarig val. Syntetiska dukar, många av dem gjorda av microfiber material, är oftast billigare också. För underhåll av fordon, men många entusiaster föredrar en naturlig sämskskinn eftersom det kommer att torka med färre fläckar och ränder än en konstgjord SÄMSKSKINN.

En sämskskinn kan vanligtvis köpas från en rad återförsäljare, från lågprisbutiker till special auto butiker. Denna typ av SÄMSKSKINN kan kallas en bil handduk, bil torkning handduk, eller bil sämskskinn, bland andra namn. Medan det inte är nödvändigt att använda en för att torka en bil efter en tvätt, det gör det avlägsna vatten som kan lämna fläckar och streck när det torkar. Många människor använder något som liknar en bil gummiskrapa att skrapa bort så mycket överflödigt vatten som möjligt innan du använder ett sämskskinn för att avsluta torkningen och polering ytan.

När man väljer en syntetisk eller naturlig sämskskinn, välja en stor storlek. En liten trasa tar längre tid att torka bilen eller fordonet. En som är minst 25 inches (63,5 cm) kvadrat kan tyckas stor, men kommer att göra jobbet att gå mycket snabbare. Även om det inte finns något tryck mot gems, kommer det att suga upp fukt från bilens yta och torkar det snabbt. Små stenget dukar är också perfekt för saker som cyklar, motorcyklar, sportutrustning och touch-up jobb på större fordon.