Vilka är de olika typerna av ögondroppar för Pink Eye?

June 7

Rosa ögon, även känd som konjunktivit, kännetecknas av inflammation i området utanför av ett öga och kan orsakas av olika problem. Den typ av ögondroppar för rosa öga lämplig för att hantera en specifik instans av tillståndet beror på orsaken. Till exempel, om orsaken är virus, som bara symtomen kan behandlas, artificiella tårar ofta tillämpas. Om orsaken är en allergi, droppar topikal steroid öga för rosa öga kan rekommenderas. Dessutom kan kemisk förorening kräva ögonen som ska tvättas ut med en saltlösning eller lokalbedövning som skall tillämpas, och en bakteriell infektion kan kräva antibiotika ögondroppar för rosa öga.

Förutom dess användning när det handlar symptomen av viral rosa öga, är artificiella tårar ofta tillsammans med steroider för att behandla allergisk rosa öga. Artificiella tårar är väsentligen vad namnet tillämplig: ett ämne som är avsett att vara tår-liknande och åstadkomma smörjning för ögonen. De har inte antibiotiska egenskaper och anses inte vara en medicin och är vanligtvis tillgängliga över disk. Målet med artificiella tårar är att eliminera ögon torrhet, och de används ofta för att behandla torra ögon associerade med användning av kontaktlinser. Topiska steroider kan användas för att direkt behandla symptomen på inflammation som resulterar från allergisk rosa öga.

Kemisk konjunktivit, en allvarlig skada som kan leda till permanent ärrbildning eller ögonskador, ofta behandlas delvis av att använda koksalt ögondroppar för rosa öga. Saltlösning är väsentligen en steril saltvattenlösning. Denna lösning har en rad andra medicinska syften, till exempel rensa ut näshålan.

När hantera effekterna av kemiskt orsakade rosa öga, är lokalbedövning ögondroppar används ofta. Lokalanestetika fungerar genom att agera på nervbanor och minska smärta och känsel. De potentiella negativa biverkningar av lokala aneshetics inkluderar permanenta nervskador.

Bakteriell rosa öga behandlas ofta med aktuell antibiotika ögondroppar om tillståndet är allvarligt och ihållande. Antibiotika är allmänt erkänd som en behandling som tas oralt genom intag ett piller, men salvor, ögondroppar, och intravenös behandling genom en ven är alla sätt att tillämpa ett antibiotikum. Vanliga biverkningar av antibiotikabehandlingar inkluderar problem associerade med förstörelsen av goda bakterier i olika delar av kroppen. Till exempel, kan gastrointestinala problem orsakas av förstörelsen av goda bakterier i tarmen.

  • Ögondroppar för rosa öga.
  • Rosa ögon, även känd som konjunktivit, är en infektion, inflammation eller irritation i bindhinnan, den yttersta vävnadsskiktet hos ögat.
  • Om rosa öga orsakas av en allergi, kan topikala steroid ögondroppar vara nödvändig.
  • Kemiskt inducerad rosa öga kan behandlas med lokala anestetiska ögondroppar.