I Mode, Vad är en kappa?

June 10

I mode är en kappa ett diagonalt kors halsen och / eller livstycket. Det är också tänkt som en "faux wrap" stil och skapar en djup v-ringning. Detta är en modern och mycket feminint utseende används för damkläder, men ironiskt nog, det var inspirerad av plagg som bärs av män.

Dagens kappa stil slogs av tunikan investerings plagget traditionellt bärs av manliga kyrkoledare i många väst kyrkor. Dessa investeringar har i sin tur inspirerad av den grekiska alb tunika och är ofta vita med ganska vida ärmar. De kappa stilar gjorts populär i dammode känns igen på de investeringar bara i crossover aspekten.

Dammodet kan vara i form av T-skjortor, tröjor eller klänningar. Den kappa kan vara bara en cross-over halsen som slutar innan midjan, eller det kan sträcka sig in i livstycket av plagget. En faux wrap top eller tröja kan också ha en själv slips på sidan för att accentuera wrap utseende. Vissa toppar som slutar den kappa vid bysten har ett band av material på denna punkt som täcker skarven och skapar ett imperium, eller hög, midja.

Den kappa, eller faux wrap, skiljer stil från autentiska wrap stilar i att den diagonala främre sömmen sys upp. I en sann wrap topp, är sömmen inte tilltäppt, utan snarare är fäst till resten av plagget med strängar eller band för att hålla den främre stängd. Ibland, gapande kan uppstå med framsidan av den sanna wrap, varför en kappa stil kan vara mer praktiskt och bekvämt att en faktisk wrap.

Kappa ser är populära i både tillfälliga och dressat kläder. Material varierar kraftigt från bomull till kashmir och siden till sweatshirt jersey. Vissa bröllopsklänningar kan antingen ha en front cross-over design eller en cross-over ryggen. Stilen är smickrande att så gott som alla figur typer och dessa plagg kan ha långa ärmar, korta ärmar eller vara ärmlös för ytterligare mångsidighet.

  • En kappa skapar en djup v-ringning.