Dating Efter 50: Tips för att förbättra konversation

May 14

Copyright 2014 AARP ensamrätt.

När du börjar hittills igen efter 50, en av de första områden som du kommer att vilja borsta på är din konversation färdigheter. Starta en konversation med någon du knappt känner är alltid lite pinsamt. Det är svårt att veta vad som kommer att leda till ömsesidigt intresse. Det finns några graciösa sätt att få konversationen flyter; Här är några idéer:

 • Prata om saker som intresserar din dejt. Du måste verkligen veta hur man prata med någon. Om du har pratat eller läsa en profil redan, ta upp ämnen som du känner den här personen är intresserad av. Se till att du får för att täcka något köttig.
 • Snacka om en mängd olika ämnen. Inte alla dina meningar ska börja med "jag" och inte alla dina historier bör vara om dig själv. Dra ut vissa ämnen som innehåller båda dina intressen; till exempel om din dejt är en schackspelare, och du är för, börja prata om schack.
 • Var en god lyssnare. När människor är nervösa, de har en tendens att antingen mussla upp eller inte vet hur man stänger av en störtflod av ord.

  Ett sätt att veta att du lyssnar är att be den andra personen frågor om sig själv.
 • Glöm inte att använda lite kemi - trots allt, är detta en intervju för ett datum, inte för ett jobb om du är attraherad, visa det, om än på ett subtilt sätt.. Håll ögonkontakt, le och luta sig framåt. Visa att du har känslor och sexualitet.

  Det är en sak att visa att du är attraherad; det är en annan att komma över som en igel eller någon desperat försöker vara en femme fatale. Undvik ytterlighet och bara flirta lite, inte mycket.
 • Undvik att vara kontroversiell på detta första möte Du kan ha politiska skillnader, men det finns ingen anledning att ta dem på direkt -. Såvida det är en mycket viktig aspekt av hur du väljer någon att vara i ditt liv.

  Även då kan du ta reda på någons åsikt och uppge din egen utan att hamna i något inflammatoriskt. Höjning av temperaturen vid bordet är ansträngande och onödigt. Du vill inte heller att lägga ned något innan du får en chans att veta vem den här personen är i andra viktiga sfärer av ditt liv.
 • Vad du än gör, låt ditt ex ur detta. Att tala om den person som övergivit dig, eller vem du lämnade, eller som var ljuset av ditt liv, är aldrig en bra idé.

  Det är lätt att börja prata om ett ex även om du inte vill att din dag får ta upp hennes fruktansvärda skilsmässa eller upplösning. Bästa tanke: Nip det i sin linda och byta ämne. Du kommer att göra er båda en tjänst.
 • Spara dåliga nyheter för senare. Behöver ingen känna ditt sjukhus posten eller ditt jobb problem när du bara lära känna varandra.

Denna första dag är fortfarande en intervju, och du kanske inte får en andra chans att prata med den här personen om det inte går bra. Så försök att vara din mest intressanta, varm och övertygande version av dig själv. Ha kul!