Hur väljer jag det bästa substitut för Bockhornsklöver?

July 12

Dess unika smak innebär att det kan vara svårt att hitta ett substitut för bockhornsklöver, en växt vars delar är vanligen används som både en ört och en krydda. De två delarna av växten som recept kallar - bladen och fröna - smaka skiljer sig från varandra och därmed kräver olika substitutioner. Ytterligare komplicerar frågan, smaken av bladen och frön förändras när de kokas, blir sötare än när de används råa. En vanlig ersättning för bockhornsklöverfrö är senapsfrö, medan de färska bladen ibland jämfört med vattenkrasse. Beroende på det exakta syftet med bockhornsklöver i en skål, ingredienser såsom fänkål, imitation lönnsirap eller bittra gröna bladgrönsaker kan också användas.

De frön av bockhornsklöver är avsevärt mer effektiva, både i smak och doft, än bladen av växten. Smaken är komplex, med en liten sötma följt av bitterhet, inte olikt socker som har bränts. Senapsfrön och senap greener kan ge en liknande smak, särskilt om fröna är som ska tillagas. Om skålen görs är söt eller kommer att rostas under en tid, sedan en liten mängd artificiellt lönnsirap kan användas, eftersom bockhornsklöver sätts ofta för att simulera smaken av verkliga sirap.

Bladen av bockhornsklöver anläggningen ha en solid och robust smak och lukt, även om det inte är så koncentrerad som i fröna. Färska bockhornsklöver blad är sötare än frön men ändå behålla en jordnära bitterhet som kan tystas med matlagning. Selleri blad anses ofta den bästa approximation av smaken när löven måste användas färska i ett recept. Senap greener har mer av bettet som kan önskas i ett substitut för bockhornsklöver, även om den totala smaken är inte riktigt samma sak.

Det är lättare att hitta en godtagbar ersättning för bockhornsklöver lämnar när skålen som tillagas, eftersom smaken kommer att ha mer sötma och mindre bitterhet. Kokt spenat och grönkål kan användas i stället för bladen i en gryta. De flesta mörka, gröna bladgrönsaker som har en bitter smak kan användas i stället för bockhornsklöver i recept som använder det kokta.

I indiska köket, speciellt i curry recept, är det möjligt att använda vissa kryddblandningar att ersätta bockhornsklöver. Kummin kan användas för att åstadkomma en jordnära tang liknar vad fröna kan leverera. Fänkålsfrön även kan användas i mindre mängder för att lägga den svag sötma av bockhornsklöverfrön. En blandning som har en liknande smak är selleri greener som har blandats med Garam kryddblandning.

  • Selleri blad kan ersätta bockhornsklöver blad.
  • Bockhornsklöver är en populär ingrediens i indiska rätter.
  • Kale kan ersätta bockhornsklöver blad i en gryta.
  • Lönnsirap kan användas som en simulerings den söta smaken av bockhornsklöver.