Vad är Kanel Spannmål?

July 27

Termen "kanel spannmål" är en bred kategori av frukost livsmedel som är smaksatt med eller på annat sätt syftar till att smaka som kanel. Kanel är en krydda som bär både hälsovinster och söt smak. Vissa kanel spannmål är utformade för att vara hälsokost, medan andra är mycket mer uppätet. De allra flesta är utformade för att ätas kall, oftast med mjölk, och kanel i dessa typer av produkter brukar bakas in i de enskilda spannmåls bitar. Heta preparat är mer att innehålla kryddan i sin lös pulverform sannolikt.

Kall kanel spannmål är oftast den vanligaste. Denna typ av produkt är vanligtvis konstruerad för frukost, men är förpackad på ett sådant sätt som även kunde ätas som mellanmål. Den är vanligtvis åtminstone lite söt, och typiskt har formen av ett flertal partiklar eller former. Några kommer i flingform. Andra är mer medvetet formade, ofta i puffar i rektanglar, eller i mer gjutna former som hjärtan eller ringar.

Spannmål kan göras från nästan alla spannmål, men vete är oftast den mest populära. Havre och majs används ibland också. Kanel söta smaken gör det till ett populärt alternativ för barn, och kan vara ett bra sätt att få barnen att äta fullkornsprodukter. Barn spannmål är ofta ganska söt och tenderar att komma i fantasifulla former med färgglada lådor och attraktivt paket reklam.

Kanel spannmålsprodukter är också vanligt marknadsförs till vuxna. I en vuxen spannmål, är kanel vanligtvis ingår mer som ett sätt att förbättra healthfulness av en produkt än utöka dess smak. Sötman av kanel är inte mindre populär bland vuxna än barn, men tillverkarna försöker ofta att vädja till vuxna känslor angående healthfulness och kost förbättring. Lägga kanel till en spannmål kan vara ett sätt att göra det mer attraktivt för både smak och hälsomedvetna konsumenter.

Barken av kanelträdet, som när den torkas och mals ger kanel krydda, är känd för att bära ett antal läkemedel och hälsofördelar. Många läkare rekommenderar att friska människor äter en viss mängd kanel om dagen för att öka immun styrka och vårdavdelning mot sjukdom eller sjukdom. En kanel spannmål lovar ofta dessa fördelar direkt i början av dagen. Många tillverkare lägger till andra förmåner till kanel spannmål, också, bland annat införandet av extra fibrer, fullkorn, och minskad sockerhalt.

Hot spannmål är oftast en helt annan kategori av spannmål, och presenteras vanligtvis mycket annorlunda också. En kombination av rå säd som måste värmas eller kokas tillsammans med vatten eller någon annan vätska för att bilda en kohesiv maträtt anses vara en varm stråsäd. Mark kanel pulver tillsätts ofta direkt i mixen för denna sorts spannmål.

Om det inte är fullt av socker eller konstgjorda smakämnen, är varm spannmål oftast en hälsosam spannmål till sin natur. Merparten av tiden, är det en fullkorn spannmål - det vill säga, en spannmåls gjord av hela havre, vete bär eller frön. Detta innebär att den bär mer övergripande hälsofördelar än en som har bearbetats. Lägga kanel ovanpå detta bara förstärker effekterna.

  • Många kanel spannmål innehåller en hel del socker.
  • Kanelstänger.
  • Havre används ofta när man gör kanel spannmål.