Vad är historien om den statliga Seal of Minnesota?

September 25

Staten sigill Minnesota har skapat kontroverser sedan den antogs 1849 över skildringen av en Sioux Indian. Seth Eastman, vars fru författat böcker om indianbefolkningen i staten, drog den första versionen av den statliga tätningen. Eastmans skiss kan ha porträtt indianer som underlägsna, vilket speglade den accepterade uppfattningen av många och var en orsak till problem på den tiden. Minnesota var fortfarande ett territorium när staten tätningen godkändes.

Minnesotas första tillståndet sigill visade en shoeless bonde står nära Mississippifloden tittar en indisk på ridning iväg i solnedgången. Solen var avbildad, med den latinska motto staten proklamera, "Jag vill se vad som finns bortom." När bilden kastades i brons, den latinska frasen stavades fel, vilket gav den meningslösa översättningen av "Jag täcker till se vad som är ovan. "

När Minnesota blev en stat 1858, dess statssekreterare frågade guvernören för ett officiellt stats sigill Minnesota för att göra affärer. Gov Henry Sibley tillåtet att använda den territoriella tätningen tills en ny symbol skulle kunna utformas. Den första revideringen visade den indiska rider sin häst till vänster och bonden plöjer när vi möter rätt. "The Star of the North", på franska, ersatte den latinska frasen på den nya staten sigill Minnesota.

En brons avgjutning av förseglingen av misstag förlorat under en förödande brand vid State Capitol 1881. En nederländsk medborgare fann det på gatan och förde den med sig till Europa, omedvetna om vad objektet representerade. Han bestämde sig senare för att återvända tillståndet sigill Minnesota via ett par som reste till England för att hämta det. Vid det laget hade hantverkare ingraverat en ny tätning, så den förlorade man gavs till ett museum.

Minnesota indianstammar ifråga den negativa symboliken fäst tätningen på 1960-talet, vilket ledde till en ny version av den statliga sigill Minnesota. I denna revidering, en kaukasisk ryttare tog plats i den indiska ryttare. Tätningen upphörde som används på Minnesotas officiella dokument 1971.

Kontroversen uppstod igen i början av 1980-talet, då lagstiftarna röstade för att returnera den indiska bilden till staten sigill Minnesota, tillsammans med en förklaring till åtgärden. Lagstiftare skrev att indianerna representerade statens kulturarv i jakt, solen avbildas sommaren, och bondens plog, pistol och yxa firade statens historia av hårt arbete och jordbruk. En stubbe nära bonden var en symbol för skogsindustrin i Minnesota, medan Mississippifloden indikerade transportvägar.

  • En stubbe på Minnesota statlig tätningen representerar skogsindustrin.