Hur effektiv är Neem för psoriasis?

October 11

Neem olja kommer från ett träd hemma i Indien och används främst för läkemedel samt kosmetiska ändamål. Det används för att behandla en rad olika hudåkommor, notably för att lindra symptomen av psoriasis. Även om denna hudåkomma är inte botas, flera människor tror att med hjälp av Neem för psoriasis kan helt reducera flesta biverkningar. Det måste dock påpekas, att från och med 2011 finns det få vetenskapliga belägg på flera förmodade fördelarna med Neem för psoriasis. Av denna anledning, många av fordringar på fördelarna är informella och oprövad.

Psoriasis är en genetiskt kopplad hudåkomma, så från och med 2011 finns det inget känt botemedel för det. Istället behandlingar bara hjälpa med biverkningarna av hudens kondition. Många tror att med hjälp av Neem för psoriasis är en bot, medan långvarig användning av Neem olja kan vara tillräcklig för att hålla biverkningar borta under längre tidsperioder. Detta beror på flera aktiva ingredienser som finns i oljan som har visat sig effektivt bekämpa många av symtomen vid psoriasis.

Vissa studier har visat att vissa aktiva komponenter i Neem olja direkt kan gynna specifika symtom på psoriasis, vilket stöder teorin att med hjälp Neem för psoriasis är mycket effektivt. Azadiraktin är antiinflammatorisk, vilket lugnar den drabbade huden och minskar smärta, klåda och rodnad. Kampesterol och stigmasterol är två steroider ur flera finns i Neem som också stöd för att lindra symptom samt helande huden. Neem har också flera antibakteriella egenskaper som bekämpar off hudinfektioner i samband med psoriasis. Det hjälper också till att låsa in fukt och mjuka upp grov drabbade fläckar på huden.

Det finns fall där du använder Neem för psoriasis har inte varit effektiva för vissa människor. I själva verket visade det inga tecken på att hjälpa symptom alls. Generellt anses det att orsaken till detta beror på specifika triggers som gör psoriasis flamma upp eller förvärras. Dessa är nämligen stress, dålig kost och alkohol. Flera förespråkare för Neem tror att om dessa faktorer förbättras, då Neem skulle bli lika effektivt för denna grupp.

Från och med 2011 finns det inga bevis för att Neem har en grad av toxicitet, och det finns inga kända fall av överdosering. Neem används ibland som ett preventivmedel, så kvinnor som försöker bli gravida eller som är gravida rekommenderas att inte ta Neem för psoriasis. Det föreslås vidare att det endast tas topiskt. Rådfråga en läkare innan man beslutar att använda Neem för psoriases också rekommenderas.

  • Psoriasis i hårbotten kan producera fula flingor.
  • Psoriasis är en autoimmun hudsjukdom som kännetecknas av kliande, röda fläckar på huden som ofta fjällande.
  • Olja härledd från Nimträd har varit mycket effektiv på att minimera symptom på psoriasis för många människor.