Vad är en Riskokare Pan?

November 19

En riskokare pan är en maträtt som utformats speciellt för matlagning ris. Dessa typer av rätter är tänkta att lösa de problem som kan uppstå från den traditionella vatten-and-kastrull metod för matlagning ris. De är oftast elektriska enheter som arbetar borta från en spis, men olika stilar av riskokare kastruller skapar ett brett spektrum av resultaten.

Majoriteten av riskokare är faktiskt två pannor som fungerar tillsammans. Utsidan pan eller skal innehåller elektriska och värme komponenterna i spisen; den är kopplad till den elektriska sladden som ansluts till vägguttaget. Den inre pan sitter innanför skalet och är där kocken sätter ris och vatten. Förmågan att ta bort inner pannan är praktiskt med tanke på behovet av rengöring av enheten efter tillagningen. Denna pan ibland kan köpas separat, vilket eliminerar behovet att byta ut hela enheten om den ursprungliga inner pan slits ut eller skadas.

Det finns två huvudtyper av riskokare kokkärl, varav den första är plattans slag. Dessa spisar har ett värmeelement som sitter nedanför den nedre änden av innertråget, vilket gör att värmen stiger från värmeelementet för att koka riset. Dessa är en grundläggande spis som oftast bara två inställningar: kock och varma. En temperatursensor i kontakt med pannan detekterar när temperaturen hos kokkärlet är tillräckligt hög för att byta ut kastrullen ur varm miljö och förhindra riset från att brinna.

Den andra typen av riskokare pan kockar genom induktion. Dessa verkar genom att låta en ström passera genom en metallspole, vilket skapar ett magnetfält. När kocken infogar innerpannan i spisen och magnetfältet skapar magnetfältet värme som kockar riset. Vissa modeller genererar mer matlagning värme genom att göra den inre kastrull med ett magnetiskt material, som motstår förändringar i sin magnetism nivå, så det gör att det skapas en viss friktion på molekylär nivå.

I jämförelse mellan de två typerna av riskokaren kokkärl, är en induktions riskokare pan oftast bättre alternativ. Plate riskokare genererar alltid värmen bara i botten, så matlagning av riset är ojämn genom hela pannan. Med en induktions riskokare pan, är riset mer jämnt kokt på grund av den inre pan placering i det magnetiska fältet. Det är också väldigt lätt att göra justeringar subtila temperaturskillnader genom att manipulera magnetfältet via datorise inställningar kopplade till knappar eller rattar. Plåt versioner tenderar att vara billigare, dock så vissa människor som inte laga ris med hög regularitet föredrar dessa modeller.

Vissa riskokare kokkärl dubbla som ångbåt kastruller. För att använda pannan på detta sätt placerar kocken en liten rack eller korg på den nedre änden av innertråget, tillsammans med lite vatten. Han tillägger sedan vad föremål han vill ånga till rack eller korgen och vänder pannan på. Riskokare kokkärl som dubbla som ångfartyg komma normalt med några rekommendationer för matlagning tider och vattenbelopp för olika grönsaker i ägarens operatörsmanual.

Oavsett om en riskokare pan är av plattan eller induktions stil och har en ångande option, ris spis kastruller finns i en mängd olika storlekar. En spis som gör 05:56 koppar torr ris är standard, men det finns mini de som laga bara två koppar som är bra för individer. Större kan laga upp till tio koppar torrt ris och är bättre för familjer eller större grupper.

  • Rött ris.
  • En skål med ris.
  • En riskokare.
  • Okokt ris.