Vilka faktorer påverkar Begagnade Traktor priser?

October 6

Flera faktorer påverkar används traktorpriser, från de totala motortimmarna till slit liv kvar på däcken. Det finns också tillvalsutrustning tillägg som påverkar begagnade drag priser, såsom vikter, hytter och luftkonditionering. Typiska faktorer som också påverkar kostnaden inkluderar ålder traktorn och storleken på motorn. Traktorns transmission typ, front-end stil och hinkar kan alla påverka priserna. Priset på en begagnad traktor påverkas också av traktorns tillstånd och tillverkare.

Till skillnad från en bil köpare som är intresserad av körsträckan för ett begagnat fordon, är allmänt intresserad av en traktor totala timmars körtid en begagnad traktor köpare. Timmarna på en viss del av utrustningen kan drastiskt påverka priset. En annan sak som kommer att påverka begagnade traktorpriserna är den typ av bränsle traktorn brinner eller verkar på. Diesel traktorer säljer ofta för mycket mer än bensindrivna versionerna eftersom de flesta dieselmotorer fungerar problemfritt för en mycket större tid än en bensintraktor. Diesel versioner är också vanligt mer kraftfull och pålitlig än en bensintraktor.

Däck är ett gemensamt drag som används för att hjälpa till att ställa begagnade traktorpriser. Nyare däck kommer att höja priset på en traktor, medan slitna däck förr vanligtvis från priset på en begagnad maskin. Däck används också för att bedöma sanningshalten i en motor timme mätare. En traktor som påstår sig ha mycket låga motortimmar kan vara utrustade med nästan utslitna däck och kan ses som en risk för att köpa. Extra och alternativ, såsom vikter, stereo och satellitstyrda kapacitet, kan enheten som används traktor upp priserna.

Klimatstyrd hytter och omborddatorer kommer ofta ta större priser än drag inte så utrustade. Hydrauliskt drivna hinkar, dubbla däck och hur mycket ström motorn producerar är alla faktorer som bidrar till begagnade traktorpriser. Funktioner såsom framänden konfiguration - som i trehjuling eller bred front design - kommer att påverka prissättningen av en begagnad modell. Överföringen-typen av en traktor kommer också att påverka priset på en begagnad modell, med en hydrostatisk transmission ofta kostar mer än en typisk grep transmission.

Den specifika tillverkaren av traktorn påverkar också prissättningen av begagnade traktorer. Vissa tillverkare är helt enkelt mer populära. Således de använda modellerna från tillverkaren säljer vanligen för mer än en lika utrustad konkurrents modell.

  • Villkoret för en begagnad traktor är en faktor för att bestämma sitt pris.
  • En bonde använder en traktor att bruka ett fält.