Vad är Eyeshadow design?

October 22

Ögonskugga design har blivit allt mer populärt sedan tillkomsten av ögonskugga i cirka 10.000 BC. Under 21-talet har dock ögonskugga tagit en mer teknisk strategi i form av färdiga ögonskugga former som kan fastna på ögonlocken. Termen ögonskugga designen avser både manuellt dragna ögonskugga och ögonskugga stick-ons som har tillverkats av ett kosmetikaföretag. En person kan utforma hennes ögonskugga ser sig själv, eller en makeup artist kan göra det åt henne.

Historiker tror att omkring 10.000 BC, började egyptierna att använda kosmetika av estetiska skäl. Sådana kosmetika ingår parfymer och färgämnen som har sitt ursprung från naturresurser som bär, henna växter och Kohl. Former av Kohl, som var gjorda av en blandning som innehåller ingredienser såsom brända nötter, koppar och aska, används fortfarande som ögonmakeup i 21-talet.

Mest ögonskugga i nutid kommer i en pulverform gjord av granulära material, färgämnen och glimmer. Många tillverkare i det 21-talet har börjat skapa ögonskugga mönster som huvudsakligen eller helt från all-naturliga produkter. Sådana ögonskugga produkter är inte testade på djur, inte heller är de skadliga för miljön. Många säger dessa produkter, som ibland är dubbade ekologiskt, är också bättre för konsumenten hud, på grund av deras brist på starka kemiska ingredienser.

Hundratals kosmetikaföretag tillverkar makeup produkter för den specifika användningen av ögonskugga design. Därför många skuggor kommer i pallar som består av tre koordinerande färger: den lättaste färgen är highlighter, medan de mörkare färgerna blandas över ögonlocket och vecket ovanför den för att skapa kontrast. Om ögonskugga inte kommer i en palett flera färger, är det säljs i miniatyr enskilda krukor eller paletter. Även om det kan köpas på egna, erfarna makeup artister och konsumenter ofta köper det med samordnande nyanser.

Ögonskugga design kan också avslutas med hjälp av flytande eyeliner eller ögonpenna. Sådana produkter kan appliceras på den övre och nedre ögonlocket, men det är lämpligt att höra en bok eller online handledning för hjälp första gången. Konsten att borsta, kladdar, och dra ögonskugga kan vara knepigt med en skakig hand, så det är bäst att få i lite träning innan en stor utekväll.

För den klassiska "sotiga ögon" kväll utseende, till exempel, kan ögonskugga designen inkluderar ett silver, kol och svart ögonskugga med komplettera svart liner och mascara. Den mörkaste färgen används vid de yttre hörnen av ögat, medan den ljusaste färgen används i det inre hörnet av ögonen, liksom längs ögonbrynsbenet. Dessa rökiga ögonformer kan köpas från butiken i form av stick-on papper som har den önskade rökiga ögonform redan målat på med ögonskugga. Konsumenten behöver bara trycka på formen på hennes ögonlock och släpp, vid vilken punkt ögonskugga överförs från klistermärke till hennes lock.

Ögonskugga design produkter kan köpas från high-end kosmetika diskar i varuhus, eller på lokala apotek. Tillsammans med ögonskugga, konsumenter måste köpa applikatorer om de inte tänker använda sina fingrar eller utsedda konstruktions klistermärken. Applikatorer kan bestå av hushållsmaterial såsom bomullspinnar eller bomullstussar, även om de flesta proffs använder en mängd olika vinklade penslar och smudgers som kommer i många former och storlekar.

  • Mest ögonskugga kommer i pulverform.
  • Ögonskugga design kan hänvisa till manuellt dras eller stick-on ögonskuggor.
  • Ögonskugga mönster är ofta kompletteras med mascara.