Vad bör jag tänka när man reser sig ett oljebyte?

September 2

Några av dagens mest moderna bilmotorer kan nå 100.000 miles innan de första planerade tune-up. Tyvärr finns det inget 100.000 mil mirakel motorolja för att skydda dem. Efter några tusen miles eller kilometer i tjänst, så gott som varje kommersiellt motorolja förorenas med slipmetallspån, kolavlagringar och andra gunk cirkulerar genom motorblocket. Detta tillstånd kan endast fastställas med en ordinarie oljebyte. Problemet för förarna är att veta när ett oljebyte blir nödvändigt och hur man undviker spendera för mycket pengar för för lite service.

Det är viktigt att hålla i minnet att praktiskt taget alla mekaniker, amatör eller professionell, kan utföra en vanlig oljebyte. Det kan vara tidskrävande och kladdigt, men oljebyte förfarande är inte särskilt svårt. Vad kan vara svårt, men det är korrekt avfallshantering av den gamla oljan och fastsättning av ett nytt oljefilter. Det är därför många förare söker sig professionella servicestationer för ett oljebyte - de har godkänt metoder för omhändertagande olja och utbildade mekaniker som kan nå även de svåraste oljefiltret underifrån marken. Din första beslutet bör vara om att ta itu med oljebyte på egen hand eller besöka en lokal auto reparationscenter.

Om du bestämmer dig för att ha bilen på service på en lokal oljebyte butik eller garage, jämföra pris kontra service. Eftersom dessa butiker är beroende av återkommande affärer från lojala kunder, det finns gott om konkurrens om "inledande" tjänster såsom ett oljebyte eller däckrotation. Lokala auto servicecentra erbjuder rutinmässigt rabattkuponger i den lokala tidningen eller telefonkatalog eller masspost cirkulär. Ett företag kan erbjuda ett komplett oljebyte och säkerhet inspektion för $ 16,95, medan en annan kan annonsera ett oljebyte och chassismörjning för $ 12,95, så länge du går med på att använda sina hus varumärke oljor och smörjmedel. Även den billigaste oljebyte kupong bör ge den mest grundläggande tjänst av allt - som ersätter den gamla oljan med nya.

När du har beslutat om det bästa värdet för dina behov, bör du överväga vilken typ av motorolja bör gå in i din bil. Motoroljor betecknas med relativa vikt, vilket kan översättas till hur tjocka de är och hur mycket värme kan de ta innan den går sönder helt. Bilar som körs på vintern i Minnesota kan kräva en "10w 30" vikt olja som inte kommer att vända sig till en tjock sirap i kylan. En liten bil som kördes i de varma sydliga somrar kan använda en "5w 20" vikt för att undvika överhettning. Varje bilens behov är olika, så be skötare att välja den bästa vikt motorolja för just din motor. Ibland är det samma året runt, men i andra fall kan det behöva förändras med årstiderna.

Om du planerar att ta en lång bil resa eller verkligen vill hålla bilen i bästa körförhållanden, kanske du vill överväga de mer avancerade oljebytesalternativ. En grundläggande oljebyte på en lokal butik kan täcka kostnaderna för oljan, en avgift omhändertagande och en snabb inspektion av bilens övriga vätskor och slangar. Nästa steg upp kan omfatta smörjning av inspektions chassi, däck, toppning av andra vätskor och en mer grundlig bälte inspektion. Deluxe oljebytestjänster varierar från plats till plats, så se till att be chefen eller skötare om vad som väntar i utbyte mot högre avgifter.

  • En bil motor.
  • Motorolja och tratt.
  • En lokaltidning kan ha kuponger för oljebyten.
  • Praktiskt taget alla mekaniker kan utföra ett oljebyte.
  • Motorolja som hälls.