Vad är Korean Fried Chicken?

September 30

Koreanska stekt kyckling, också traditionellt kallas yangnyeom Chikin, är en koreansk maträtt där kycklingbitar är lätt bestruket och stekt tills utsidan är krispig och insidan köttet är genomstekt. Även andra kök har sina egna versioner av stekt kyckling, tenderar koreanska stil att ha en tunnare, krispigare yttre beläggning eftersom det är stekt i en metod som kockar bort fett från kycklingskinn. Det kan ätas vanligt eller kastade i en söt sojabaserad sås eller kryddig chile baserad sås. Skålen tenderar att serveras som förrätt eller snacks, snarare än som en huvudrätt, och åtföljs ofta med inlagda rädisor och koreanska stil öl, som bryggs av ris eller soju, en koreansk sprit liknar vodka som är tillverkad av ris.

Kockar tenderar att föredra att använda små bitar av kyckling när de förbereder koreanska stekt kyckling. Friterings Metoden är i allmänhet inte utformade för användning tillsammans med större bitar av kyckling eftersom köttet inte kan helt kokta med den tid den yttre beläggningen når önskad färg och konsistens. Separata små bitar, såsom vingar och trumpinnar, används ofta för att göra receptet utanför Korea, medan i Korea, kan hela den lilla kycklingar vara stekt och sedan skärs i separata delar efteråt. Detta beror på att kycklingar i Korea ofta är mindre än i andra områden i världen, framför allt i USA.

Koreanska stekt kyckling har typiskt en tunn smet bestående huvudsakligen av ungefär lika delar vatten och mjöl, med en liten mängd av majsstärkelse. Till skillnad från andra cuisinesâ € stekt kyckling recept, varken hönan själv heller smeten tenderar att vara kryddat före tillagning. De kycklingbitar kan vara lätt belagda i mjöl för att göra det möjligt för smeten att vidhäfta, och sedan doppas lätt i smeten för att bilda ett tunt skikt.

Oljetemperaturen rekommenderas av många koreanska stekt kyckling recept tenderar att vara ungefär 350 grader Fahrenheit (176,6 grader Celsius). För att uppnå sin underskrift tunna, krispiga, och nästan genomskinliga hud, hönan går vanligtvis genom två cykler av stekning, vilket är tänkt att ge insidan köttet mer tid att laga mat utan att göra utsidan alltför krispigt. Det är först stekt i ca 10 minuter, avlägsnades därefter och fick rinna och svalna något i cirka tre minuter. Kycklingen är oftast stekt en gång för ytterligare ca 10 minuter eller tills utsidan är lätt gyllene med en slät, tunn konsistens och kycklingen är genomstekt. Kycklingen är i allmänhet lätt kryddat med salt och peppar när itâ € s gjort stekning, och kan kastas i en soja eller chile baserad sås före servering.

  • Koreanska stekt kyckling bör frikostigt kryddat med salt och peppar.