Vilka är fördelarna med Nasal Spray Använd?

February 3

Fördelarna med nässpray används kan variera från patient till patient, men det främsta skälet till att använda de flesta sorter är att lindra symtom relaterade till vanlig förkylning, influensa eller allergier. Det finns flera typer av nässpray, varav många säljs över disk. Andra är tillgängliga genom recept bara för att de innehåller starkare mediciner som kan interagera med andra mediciner eller bli beroendeframkallande.

Saltlösning är en vanlig typ av nässpray som används för att hydratisera näsgångarna. Detta bidrar till att lugna inflammerad membran och lindra nästäppa i kalla och allergiker. Även saltlösningar kan köpas i de flesta apotek, kan det också göras hemma med hjälp av varmt vatten och en liten mängd salt. Denna typ av nässpray är i allmänhet den säkraste och kan ofta användas med små barn.

Även effektiv för en mild täppt näsa, har koksaltlösning sällan mycket effekt på slemhinnor som redan mycket inflammerad och irriterad. Medicated nässpray används i denna situation är allmänt motiverat, och kan inkludera att använda en starkare över disk sorten. Det finns många namn märke produkter som innehåller olika läkemedel som gjorts för att nästan omedelbart rensa näsgångarna. De är i allmänhet bara rekommenderas till patienter som är i extrema obehag, och de är inte föreslås alls för gravida kvinnor.

Nässpray användning kan också inkludera receptbelagda mediciner som administreras genom näsan för att lindra symtom relaterade till allergier, influensa och andra sjukdomar. Användning av dessa läkemedel bör noga övervakas av läkare, och de är ofta rekommenderas inte för långtidsbehandling. De kan användas i kombination med andra mediciner på tillfällig basis för att ytterligare förbättra resultat. De flesta receptbelagda nässprayer bidra till att lindra eller förhindra att flera symtom, inte bara de som uppträder inom näsan.

Långvarig nässpray användning har varit känt för att orsaka ett beroende till de mediciner som används i många över disk sprayer. Detta kan leda till skador på de känsliga membranen i näsan, och så småningom leder till bristning och täta näsblod. Dessutom kan frekvent nässpray används få motsatt effekt vad medicineringen är tänkt att göra. Membran kan bli så irriterad och inflammerad och näsgångarna är inte klart om inte nässpray administreras.

Av dessa skäl bör nässpray användas endast enligt och endast när det är absolut nödvändigt. De flesta tillverkare bara rekommendera att använda deras produkt två gånger inom en 24-timmarsperiod, mindre om det är motiverat. De som är beroende av nässpray bör kontakta en läkare för att få behandling och råd om avvänjning av medicinen på ett säkert sätt. Rätt använd fördelarna med nässpray användning uppväger oftast riskerna.

  • Människor använder nässpray för behandling av symtom relaterade till en förkylning, influensa eller allergier.
  • Nässprayer används främst för att bekämpa allergiska symtom.
  • Långvarig nässpray användning kan leda till frekventa näsblod.
  • Nasal steroid sprayer kan bidra till att förbättra livskvaliteten för dem som inte kan undvika säsongs allergener.
  • Saline nässprayer, som består mestadels av en saltvattenslösning, är säkra för barn att använda.
  • Överanvändning av nässprayer kan leda till missbruk och skador på membran inne näsgångarna.