Vad bör jag tänka när man köper ett nytt hus?

February 5

Att köpa ett nytt hus kan vara ett spännande äventyr, oavsett om det är ditt första hem eller en ny förvaltningsfastigheter. Det finns några faktorer att ta hänsyn till när man köper ett hus som kan göra processen enklare och roligare för dig, särskilt om du är en första gången hem köpare. Oavsett om du söker efter ett hem för resten av ditt liv, eller för en snabb förvaltningsfastigheter, det finns grundläggande tumregler att följa.

Det första du bör tänka på när man köper ett nytt hus är om du har råd. Bedöm din inkomst ärligt och dra nytta av online inteckning räknare för att räkna ut hur mycket pengar du kan låna för att köpa ett hem. Kom ihåg att ju mer du lägger ner, kommer de förmånligare villkoren för inteckning vara, och var inte rädd för att konsultera flera banker för bästa ränta. När du har fastställt din budget, kan du börja leta efter bostäder att köpa.

Tänk dina behov noga, och börja med att eliminera hus du vet att du inte vill. De flesta bostadsköpare väljer ett område att köpa in innan du köper ett nytt hus: bestämma vad som du vill leva i, och tänka på faktorer som närhet till arbete eller skola, säkerhet och fastighetsvärden. När du har valt en stadsdel, avgöra exakt du behöver från ett hem: hur många sovrum, lagringsutrymme, garage, underhållande områden, och så vidare. När du väl har etablerat dina grundläggande behov, börja titta på fastighetsannonser.

Boka tider för att se så många hem som möjligt när man köper ett hus. Många förstagångsköpare gör misstaget att köpa det första huset de ser, och sedan bli besviken av den. Var ärlig mot dig själv när du tittar på ett hus: fråga dig själv om de lagringsbehov är verkligen räcker, sovrummen tillräckligt stora, köket perfekt för dina behov. Om någon del av huset gör att du tvekar, fundera över hur mycket det skulle kosta att renovera eller korrigera ett problem, och om kostnaden skulle vara värt det till dig. Om du får en bra känsla om ett hus, agera utifrån det, men inte vara förhastat.

När du köper ett nytt hus, är hem inspektion en avgörande del av processen. Du kan göra en rudimentär kontroll när man tittar på huset genom att undersöka några viktiga svaga punkter. Titta på ledningarna i hemmet för att avgöra om den är sliten eller skadad, inspektera golvet runt VVS fixturer för tecken på läckage, och bedöma tillståndet i taket. Om du gillar ett hus nog att allvarligt överväga att köpa den, hyra en hem inspektion professionella att bestämma tillståndet i huset. Vissa saker är lätt repareras, medan andra kommer att kräva en hel del tid och pengar, och en del strukturella problem kan göra en bank ovilliga att låna ut pengar till en inteckning.

Var aldrig rädd för att be om råd eller rekommendationer när man köper ett nytt hus. Vänner och arbetskamrater som har köpt hem är oftast glada att kunna erbjuda sina erfarenheter till dig, och kan hjälpa dig genom processen. Hitta en tillförlitlig och trovärdig fastighetsmäklare för att arbeta med när man köper ett nytt hus, så att du kan vara säker på att du erbjuds de bästa hem och de bästa erbjudandena. Många kreditföreningar och samhälls banker erbjuder även rådgivning sessioner till bostadsköpare att bistå dem i att fatta rätt beslut och hitta det bästa lånet för deras behov, så dra nytta av dessa tjänster.

  • Innan du köper ett nytt hus, välj ett område som är lämpligt och prisvärd.
  • Remodeling ett kök anses vara en av de dyraste projekten hem-förbättring.
  • Ett hem ska inspekteras för frågor, såsom mögel, före köp.
  • Homebuyers bör se deras nya hus är stort nog.
  • Det första steget i att köpa ett nytt hus bör vara att bestämma din budget.
  • Homebuyers bör söka ett hus som har ett tillräckligt antal sovrum.
  • Tänk på storleken av ett hem - och hur väl den kommer att rymma din familj - innan du köper den.