Konfigurera OSA-signalerade LSP på Junos Routrar

March 23

Tänk dig att du har ett nätverk där du € re bär en hel del rösttrafik. Du vill vara säker på att rösttrafik blir befordras längs en bana som har tillräckligt med bandbredd för att stödja lasten utan trängsel. Och eftersom röstpaket canâ € t tas emot i ordning, vill du hela röstflödet att färdas över samma väg.

I denna topologi, har du en källa till rösttrafik (router 1) som aggregera all din röst flöden från olika filialplatser. Du vill transportera dessa data till högkvarteret, som kräver att skicka trafiken genom routern 5 och av genom nätverket och så småningom till ditt huvudkontor.

Du vill se till att du har reserverat bandbredden för alla dina flöden, så du € re kommer att använda OSA som din LSP signaleringsprotokoll. För att konfigurera LSP över nätverket, måste du

  • Aktivera MPLS och RSVP på din router.
  • Aktivera RSVP och OSA på dina transit gränssnitt.
  • Konfigurera din IGP att stödja trafikteknik.
  • Inrätta en LSP från inträngande till avstigning routern.

    Konfigurera OSA-signalerade LSP på Junos Routrar

    En MPLS-nätverk med OSA.

Aktivera MPLS och RSVP

Förutsatt att du ¡redan € ve ställa in IGP och andra routingprotokoll, är det första du behöver göra för att upprätta en OSA LSP över nätverket är att möjliggöra både MPLS och RSVP på dina routrar.

Du måste aktivera MPLS och RSVP inom alla routrar i ditt nätverk, inte bara de in- och ursteg routrar. OSA fungerar genom att skicka path meddelanden och se till att alla routrar inom en LSP kan uppfylla kraven på bandbredd för just vägen.

För att aktivera dessa protokoll:

[Redigera protokoll]
osa {
gränssnitt alla;
}
mpls {
gränssnitt alla;
}

Denna konfiguration är ganska enkelt. Genom att aktivera de protokoll om alla gränssnitt, du slipper explicit lägga varje gränssnitt, som har den extra fördelen att göra det enkelt att byta nya gränssnitt in och ut.

Om du € re att använda hanteringsgränssnitt, du donâ € t vill köra signaleringsprotokoll över dessa LAN-gränssnitt. Du kan förhindra MPLS och RSVP körs på dessa gränssnitt genom att uttryckligen utesluta dem med hjälp av disable uttalande:

[Redigera protokoll]
osa {
gränssnitt alla;
gränssnitt fe-0/0 / 0.0 {
inaktivera;
}
}
mpls {
gränssnitt alla;
gränssnitt fe-0/0 / 0.0 {
inaktivera;
}
}

Aktivera MPLS på dina transit gränssnitt

När du har aktiverat MPLS och RSVP på routern, måste du konfigurera din transit gränssnitt.

Du måste aktivera MPLS på alla gränssnitt som kallas i topologi. För att aktivera de protokoll om en transitgränssnitt:

[Redigera gränssnitt]
fe-1/0/1 {
enhet 0 {
familj inet {
adress 10.0.24.1/24;
}
familje mpls;
}
}

Konfigurera en LSP

Efter att du har MPLS och RSVP påslagen och redo att gå, är det enda du behöver göra för att konfigurera din LSP från routern 1 till router 5. För att konfigurera en OSA LSP, måste du skapa en LSP på router 1 som pekar till router 5:

[Redigera protokoll]
mpls {
label-switchade vägen router1-till-router5 {
till 10.0.0.5;
}
}

Inom MPLS konfiguration, är lika lätt som att namnge den och identifiera fjärrloopback-adressen för routern som du vill använda som din avstigning router för LSP skapa en LSP.

Skapa en LSP som speglar sig på avstigning routern är i allmänhet en bra idé så att du kan hantera dubbelriktad kommunikation. I det här fallet måste du också konfigurera om routern 5:

[Redigera protokoll]
mpls {
label-switchade vägen router5-till-router1 {
till 10.0.0.1;
}
}

Verifiera LSP

När du har konfigurerat något, måste du se till att den fungerar som förväntat. För att verifiera LSP konfiguration, använd show mpls LSP omfattande kommando. Om du ger kommandot från routern 1, förväntar sig att se två separata LSP, den ena till routern 5 och en från routern 5.