Hur väljer jag det bästa Drill Bit för Brick?

March 23

För att underlätta ditt sökande efter den bästa borrkrona för tegel, måste du överväga vilken typ av borrmotor som du kommer att använda och hur många hål du kommer att borra. Vanligtvis kommer du att ha tre stora val när plocka en borr: HM eller volfram tippade, diamant tippade, och vanligt kolstål. Diamanten spets biten är top of the line för de flesta borr behov, men den extra kostnaden kan inte motivera att köpa lite om den inte kommer att användas så ofta. Om du planerar att borra flera hål i tegel, kanske du vill överväga volfram eller karbid spets bit.

För den mest grundläggande av borrning behov, kommer en vanlig stål murverk borr räcker om de används i en vanlig borrmotor. Denna typ av borr kan skadas snabbt om den används i en hammarborr. Till skillnad från en vanlig borrmotor, en slagborrmaskin inte bara snurrar borrkronan runt, pounds det den i tegel eller betong, effektivt flis stenen bort som bit gräver in i materialen. Detta har en tendens att platta spetsen på slätten stål murverk bit och lägger värme, vilket är fiende till alla borrkronor.

Den volfram-tippas biten är en mycket tålig borr för tegel, kan överleva i en vanlig eller hammar typ borrmotor. Du kanske vill köpa mer än en av dessa bitar, men om du har flera hål att borra. Du kan förbättra hållbarheten av denna typ av bit genom att ändra det efter varje hål. Detta medger att borrkronan för att kyla och bibehåller styrkan hos volfram eller karbidöverdrag. Om du söker efter den bästa borr för lång användning, den bästa hålet finish och den snabbaste borrkapacitet, är en diamant spets borr vanligtvis ditt bästa val.

Diamanten spets borr kommer inte bara borra flera hål i tegel utan att bli tråkig, det kommer också att lämna den renaste och rundaste hålet när du är klar. Andra borrkronor har en tendens att töja hålet som den blir djupare. Du kommer också kan drabbas av mindre sprickbildning i tegel och murverk vid användning av denna typ av borrkrona för tegel. Du bör dock vara medveten om att vissa av de billiga diamantborrkronor inte kommer att överleva länge i ett hammarborr. Detta är ett område där det är sant att vanligtvis du får vad du betalar för.