Vilka är de asiatiska spelen?

April 4

Asian Games, som också kallas den Asiad, är en serie av idrotts- händelser begränsas till Asien och Mellanöstern nationer. Tävlingen hålls under en period av flera veckor, vart fjärde år. De kallas också OS asiatiska, eftersom idrottare prestera på olympisk standard och de representerar ett samarbete på den del av flera nationer. Asian Games övervakas av den asiatiska olympiska kommittén, som är ett samarbete med Internationella olympiska kommittén.

De första asiatiska spelen hölls 1951, även om en mängd andra multisportspel hade hållits i Asien innan. Under de första Asian Games, 11 länder har deltagit i sex sport. Spelen fortsätter att expandera, med 45 länder som deltar i 39 idrottsevenemang under 2006. För ange Asian Games, måste en idrottsman nomineras av sin nationella olympiska kommittén.

Fram till 1982, var de spel övervakas av Asian Games Federation. I ett 1981 möte i federationen, ledamot nationella olympiska kommittéer enats om att bilda en asiatisk olympiska kommittén att ta hand om de asiatiska spelen. Den asiatiska olympiska kommittén utökat utbudet i Asian Games, och förutsatt normer och regler för asiatiska idrottare att rätta sig efter vid spel, inklusive antidopningsreglerna. Den asiatiska olympiska kommittén har bidragit till att utveckla och främja idrotts hela Asien.

Evenemang på de asiatiska spelen inkluderar ridsport, simning, brottning, cykling, segling, kampsport, och ett brett utbud av andra. Sponsring nationer varierar kraftigt från Indonesien till Qatar, med kristna, muslimska, buddhistiska, hinduiska och ateist idrottare tävlar. Förutom de traditionella Asian Games, asiatiska Beach Games, asiatiska inomhus Spel och asiatiska vinterspelen hålls också.

De asiatiska vinterspelen först hölls 1986 i Sapporo, Japan, med fokus på vintersporter som skidåkning, skridskoåkning, hockey, curling, och snowboard. De asiatiska vinterspelen hålls vart fjärde år, i nordliga länder med höga snöfall belopp.

De asiatiska Inomhus Spel inkluderar sport som inte är noterade som olympiska sporter. De Inomhus spel hålls vartannat år, med början 2005. Sport på inomhus Spel inkluderar bowling, schack, aerobics, biljard, danstävling och inomhusfotboll. De inomhus spel kan hållas i någon medlem nation som är villig att ta emot dem.

De asiatiska Beach spelen, planerade att påbörjas under 2008 i Indonesien, inkludera icke-olympiska, strand-orienterade sport. Sporter på stranden Spel inkluderar surfing, vindsurfing, drakbåt, handboll, volleyboll, och parasailing. Medlem nationer med riklig stranden uppmanas att vara värd för Beach Games.

Liksom de internationella olympiska spelen, Asian Games firar samarbete och enighet trots olikheter. Idrottare från en mängd olika nationer kan resa, träffa nya människor, och föra tillbaka lektioner om resten av världen till sina hem nationer. Asian Games förfalska enighet och vänskap mellan sina medlemsländer genom att gå med idrottare, tränare, och observatörer tillsammans.

  • Stycken för schack, som spelas på de asiatiska spelen.
  • Biljard spelas i inomhus Asian Games.
  • Hockey var en av de första sport i de asiatiska vinterspelen.