Vad är Pig Lickers?

March 31

Pig lickers är godsaker från beläggning kokta bacon i choklad, och sedan garnera med bitar av havssalt, även om vissa kockar lämnar havssalt off. Även denna kombination av livsmedel kan ge några läsare utrymme för paus, det är faktiskt backas upp av en lång historia av att kombinera sött och salt. I Mexiko, till exempel, är choklad mullvad såser brukade klä kyckling och fläsk rätter i vissa regioner, och de berömda fleur de sel karameller i Frankrike görs genom att strö karamell med havssalt.

Den smak kombination i svin lickers förenar sött, salt och umami, eller kyndel, i en klunk. Ett tvärsnitt bör helst vara delvis krispigt, från bacon och saltet, och delvis mjukt, eftersom chokladen börjar smälta i munnen. Kombinationen av sött och salt kan vara ganska tydlig, särskilt när det paras ihop med den salta natur bacon. Variationer på gris lickers inkluderar bacon belagt i en kanderad lönnsirap beläggning, och bacon chocolate chip cookies, bland annat bitar av kokta bacon i en klassisk chocolate chip cookie degen.

Denna mat kan variera kraftigt i kvalitet, beroende på basingredienser. Högre kvalitet bacon kommer att ge en mer komplex och intressant centrala lagret, och många kockar vilja använda högkvalitativa mörk choklad som går lätt på socker så att de söta noter är inte överväldigande. Emellertid kan mjölkchoklad användas också, att lägga till en mer krämig konsistens till den färdiga delen. De bitar av salt kan ersättas med lättare flingor av salt eller slutade helt och hållet, för människor som tycker klassiska svin lickers lite för salt.

Denna mat populariserades under 2008, då den var kraftigt främjas på Minnesota State Fair, men i själva verket många versioner av svin lickers redan flyter runt den kulinariska världen, inklusive bacon karameller. Skålen är inte heller hemma i Mellanvästern, och ursprunget till choklad / bacon / saltkombination är faktiskt lite svårt att spåra. Skålen kan ha börjat som en vild kulinariska experiment eller vågar någonstans, men gourmet kockar snabbt plockade upp den och lekte med receptet för att skapa sin egen unika ta.

Denna Yahoo författaren är intresserad av att se om några djärva kockar ta nästa självklara steg och göra kryddig gris lickers med paprika, som choklad och varm paprika är redan en beprövad kombination. Denna variation är mest sannolikt att dyka upp i Texas, där flera choklad företag redan gör ett sortiment av chili och choklad blandningar.

  • Pig lickers kan garneras med havssalt.
  • Bacon är en av de viktigaste ingredienserna i gris lickers.