Vad gör en Anchorman göra?

April 1

Ett nyhetsankare är en viktig och central figur i många nyhetssändningar. Med en lång och anrik historia av sändningar, är läget för Anchorman eller anchorwomanen ofta mycket eftertraktade av många blivande journalister och korrespondenter i nyhetsvärlden. Jobbet med en nyhetsankare är att centrera en sändning, genom att balansera rapporter, vilket gör redaktionell kommentar, och fungerar som den mest kända ansiktet av en nyhetsteam.

Det finns många olika jobb som ett ankare kan utföra, allt långt innan showen börjar ens. Ankare är vanligtvis mycket erfarna reportrar, med en lång bakgrund av både skolgång och på marken arbetet som fält reportrar. Ha stigit till en position av betydelse, många ankare har stor inflytande i form av en show, gästerna valt att tala, och även det team av reportrar föra natt historier. Denna typ av jobb, som kallas redaktionell styrning, låter ankaret att fungera som en kreativ galjonsfigur för en sändning.

Pre-showtime, kan ett ankare studera detaljer på berättelser, besökande experter och gäster, skriver hans eller hennes noterar kort för teleprompter, och även repetera vissa delar av showen. Eftersom ankare kan genomföra intervjuer under sändningen, kommer de ofta tillbringar tid med att studera upp på den person de intervjuar och motivet till hands. En nyhetsankare kan också hjälpa producenterna att sätta takten i showen, beslutar vilka historier bör redovisas på och i vilken ordning.

Under en sändning har ankare flera viktiga jobb. När en show börjar, måste han eller hon välkomnar tittarna och förklara de bästa historierna för kvällen. En nyhetsankare introducerar sedan det första segmentet eller rapporten och ger en övergång i och ur varje nyhet eller segment. Om reportrar ger sina rapporter bor, kan ankaret ställa följdfrågor.

Om gästerna planerad att visas på showen, ankaret ofta intervjuer dem. Dessa gäster kan besöka dignitärer, författare eller experter på ett fält som undersöks i sändningen. Ankare måste kunna komma med intelligenta och sondering frågor att ställa, går en fin linje mellan journalistiska enhet och artighet.

När nyheten bryter plötsligt rikta ankare typiskt operationer på luften. Han eller hon måste improvisera kommentarer och läsa brytande detaljer bor. Det här jobbet kräver en förståelse för improvisation, som ankare kommer att ha liten eller ingen tid att förbereda sig för en ny berättelse som inträffar under sändningen.

I slutet av en sändning, kan en nyhetsankare göra en personlig eller redaktionell uttalande om nyheten för dagen. Dessa kommentarer är oftast tänkt att ge ankaret perspektiv på de nyheter som har föregått, som fungerar som ett sammanhang för tittarna att överväga all information de har fått. I slutet av en sändning, en nyhetsankare oftast tack reportrarna och gäster för att bidra, och bjuder tittarna farväl.

  • Ankare informerar tittarna om de viktigaste nyheterna för dagen.
  • En nyhets presentatör, eller ankare, kan arbeta med radio.