Olagliga och Olämpliga intervjufrågor

June 19

Varje personalspecialist i Amerika känner att intervjufrågor om kön, religion och ras är emot reglerna. Men andra intervjuare som inte behandlar sysselsättningsfrågor regelbundet korsar ibland linjen och fråga personliga, påträngande, diskriminerande frågor. I allmänhet bör arbetsgivarna inte fråga om något av följande ämnen:

  • Ålder
  • Födelseort
  • Funktionshinder
  • Civil / familjestatus
  • Nationellt ursprung
  • Lopp
  • Religion
  • Kön

Ska du iväg sirener om en intervjuare har fräckheten att kasta dig en eventuellt diskriminerande fråga som inte bör ställas? Skulle du flamma syndaren med passiv-aggressiva svar som följande:

Hur är min civilstånd en faktor i urvalsprocessen för det här jobbet?

Som ni vet, i avdelning VII, basera anställningsbeslut av kön är olagligt, och jag känner att denna fråga är diskriminerande.

Tänka två gånger verbalt stansa ut en intervjuare - speciellt om jobb prat går bra annars och du tänker att detta skulle kunna vara rätt plats för dig.

I stora företag där intervjuare borde veta bättre men inte gör det, får intervjuare gå på fiske expeditioner, i hopp om att konstiga, oväntade frågor fånga kandidater utan förberedda svar, vilket får dem att göra oavsiktliga avslöjanden.

I företag där intervjuare vet bättre, vissa gå vidare och ställa riskabla frågor eftersom de vill att informationen och är villiga att spela att de inte kommer att ifrågasättas.

Definiera olämpliga frågor

Låt oss tala termer. En olämplig fråga är en intervju kan lagligt fråga, men förmodligen inte borde. Beroende på om informationen används för att diskriminera, olämpliga frågor inrättas arbetsgivare för stämningar. Olämpliga frågor allt från medborgerliga rättigheter och integritetsfrågor till svår klassificera bisarra förfrågningar:

Är din flickvän vitt?

Hur skulle du gå om att göra en pizza?

Om du var på ett avdelningsmöte och en medarbetare lade sin hand på ditt lår, vad skulle du göra?

Olagliga frågor är alltid olämpligt, men olämpliga frågor är inte alltid olagligt.

Definiera illegala frågor

En otillåten fråga är en som intervjuaren inte har någon laglig rätt att begära. De flesta stater och stora städer har lagar hållande arbetsgivare från att gå hog-wild med påträngande frågor som täcker de medborgerliga rättigheterna. Frågar illegala frågor kan få intervju i stora problem.

För att ta reda vad som är vad i ditt område, få fakta. Du kan fråga på din stat eller stad justitieministerns kontor. Ett bibliotek kan ha en lista med frågor som inte bör ställas, enligt statliga eller lokala lagar.