Vad är parallella universum?

June 25

Parallella universum, även känd som meta universum eller multiversum, är en grupp av teoretiska tvilling universa som samexisterar samtidigt som vår egen. De sägs vara enkla variationer av vår verklighet, alla kör på samma gång i olika verkligheter. Dessa universum är inte unikt begränsad till science fiction rike längre; filosofi, fysik, och även teologi har teorier om varför multiversum finns och hur de fungerar. Parallella universum har ofta använts i fiktion och TV-program som en förklaring till konstiga fenomen.

Kvantmekanik, den vetenskap som söker förklaringar till fenomen som inte kan förklaras av de regelbundna fysikens lagar och vetenskap, har studerat parallella universum sedan 1956. amerikanska fysikern Hugh Everett först formulerade idén om deras existens för att förklara teorin att varje möjlig Resultatet av varje val vi har faktiskt händer. Även i detta universum som du kan välja väg A, en alternativ du väljer bana B i ett parallellt universum.

Var och hur parallella universa existerar är faktiskt den mest uppvärmda källan till debatt. Vissa säger meta universa existerar nära oss. Så nära, faktiskt, att spöken kan vara något annat än människor från alternativa universum på något sätt glider in i vår verklighet. Andra postulerar att dessa universum är oändligt långt, långt utöver de mest avlägsna galaxerna. En tredje teori är att parallella universum existerar i olika dimensioner, antingen lägre eller högre än de fyra-dimensionen värld vi lever i.

Medan idén om parallella universum kan tyckas otroligt, fler och fler forskare att köpa in idén om en mängd universa samexisterande knappt millimeter bort. En oroande ny teori för närvarande forskas i flera uppmärksammade universitet hävdar att Big Bang inte kan ha varit den verkliga början av universum. Faktum är att vissa forskare nu hävdar att den stora explosionen vi ser som ursprunget till vårt liv faktiskt kan vara resultatet av två världar kolliderar, vilket genererar en ny. Denna revolutionerande teori har tagits på allvar av kvantmekaniska vetenskapsmän och är nu en källa till intensiv debatt i hela världen.

  • Vissa människor teoretisera att spöken finns människor från alternativa universum glider in i vår verklighet.
  • En teori är att alla möjliga utfall av varje val har vi faktiskt händer i parallella universum.
  • Ett parallellt universum är en som samexisterar med en annan.